zöldbab

A méretétől eltekintve nagyon hasonlít az általunk ismert zöldbabhoz, kicsit keményebb, ropogósabb, de az íze és így a felhasználása hasonló. Szálkáktól mentes, és mosás után pillanatok alatt tisztítható. Vágjuk hosszúkás darabokra, tegyük forrásban levő vízbe 20 percre, de süthetjük vagy lassú tűzön kókusztejben is megfőzhetjük.

  • Temesvári pulykaragu
    20

    A húsból pörköltet készítünk. Amikor félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldbabot. Annyi víznek kell lennie rajta, hogy ellepje. Ha készre...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Hamis palócleves
    29

    Egy fazékban, kevés olajjal és evőkanálnyi liszttel rántást készítünk. Ha már kezd barnulni a liszt, szórunk bele egy kis zúzott fokhagymát...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Zöldbabos halszelet
    10

    A halszeleteket, ha fagyasztottak, hagyjuk kiengedni. A szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A zöldbabot forrásban...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Tejfeles zöldbableves
    7

    A zöldbabot vajon átpároljuk, a fűszerekkel. Meghintjük liszttel, majd forró tejjel engedjük fel. Alaposan kiforraljuk. Tejszínnel dúsítjuk. Egyszerű,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Friss zöldséges minestrone zöldbabbal
    1

    A császárhúst apró kockákra vágjuk. Lassan kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Marhahús zöldbabbal
    15

    A húsból pörköltet készítünk, amikor félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldbabot. Annyi víznek kell lennie rajta, hogy ellepje. Ha készre...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Egyszerű babfőzelék
    9

    A fagyasztott zöldbabot forrásban levő vízben, amely enyhén sózott, feltesszük főni. Közben a vöröshagymát apróra vágva, zsírban megfonnyasztjuk...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Erdélyi csorba leves zöldbabbal
    57

    Az olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, őrölt pirospaprikát. Beletesszük a kockára vágott húst, és megfőzzük. Közben egy...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Erdélyi zöldbableves
    14

    A füstölt szalonnát, nagyon apró kockákra vágom és a zsírját kiolvasztom. A zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított és ugyancsak finomra...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Darált marhahús zöldbabbal
    1

    A zöldbabot megtisztítjuk és földaraboljuk, sós vízben puhára pároljuk és lecsepegtetjük. A darált marhahúst a fölforrósított olajban pirosra...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >