Vitamindús ételek

  • Francia rakott burgonya
    15

    A margarint vagy vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet, egy kicsit átpirítjuk, majd meleg tejjel felengedjük és addig főzzük, míg egy mártást...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Mexikói saláta
    76

    A zöldséget sós vízben kifőzzük és lehűtjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt, valamint a fűszereket. Alaposan összekeverjük és hidegen...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fahéjas tejberizs
    3

    A rizst megmossuk, majd hideg vízben felrakjuk főni, egy csipet sóval. Ha megpuhult a rizs, hozzáadjuk a cukrot, tejet, tejszínt és a fahéjat. Addig...

    • 2 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Dinnye saláta
    127

    A dinnyéket félbevágom, a magokat kikaparom. A joghurtot összeturmixolom, a citrom lereszelt héjával, a levével és annyi mézzel, hogy kellemes,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Tejszínes sütőtökpüré
    4

    A nagyobb darabokra vágott tököt mikrózható tálba tesszük, majd öntünk alá fél pohár vizet. A tálat befedjük és betesszük a mikróba....

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Friss ananász kiwivel
    6

    A friss ananászt hámozzuk meg és vágjuk kockára. Locsoljuk meg a citromlével és a mézzel. A kiwit hámozzuk meg, vágjuk kockára és keverjük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Olívás brokkolisaláta
    3

    Az olívát megpároljuk, egy párolóedényben. A lilahagymát felaprítjuk, az olívabogyóval együtt. Ha puha a brokkoli, tegyük bele egy tálba,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Dzsadzsik szósz
    4

    A dzsadzsik a tzaziki török változata. Nagyon finom, nyári saláta. Sült húsok mellé, vagy szendvicsbe, de akár magában is nagyon finom. Két...

    • 2 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Tejfölös paradicsomsaláta
    15

    A paradicsomot felkarikázzuk, és zúzott fokhagymával, valamint egy kanál olívaolajjal átkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és átforgatjuk.

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Francia saláta
    28

    A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát, a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >