Vitamindús ételek

  • Fahéjas-szegfűszeges tök
    5

    Ha tél, akkor fahéj, szegfűszeg, méz. A sütőtök is, csak úgy mint az alma, imádja az illatos fűszereket (velem együtt). A sütőt 200 fokra...

    • 6 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Zöldparadicsom eltéve
    6

    A sóból, ecetből nátrium-benzoátból alaplevet készítünk. A többi hozzávalót összekeverjük vele, majd üvegekbe töltjük, és erre ráöntjük...

    • 3 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Gyümölcssaláta 2
    4

    A gyümölcsöket felkockázzuk, és elkeverjük a joghurttal és a mézzel.

    • 2 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Finom babsaláta
    10

    A babot sós vízben megfőzzük, kevés levet hagyunk rajta, és csipet cukorral, valamint 1 kanál ecettel ízesítjük. Szeletekre vágott hagymával,...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Brokkoli tejfölösen
    7

    A brokkolit forró, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük. Ráöntjük a tejfölt, és fűszerekkel együtt átkeverjük.

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Brokkoli joghurttal
    9

    A brokkoli vastagabb szárrészeit kis kockákra vágjuk, és a rózsákat szétszedjük. Bő, gyengén sózott vizet forralunk, és a megmosott brokkolit...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Sült paradicsom 1
    7

    A paradicsomokat cikkekre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, kevés olajjal meglocsoljuk. Roston, vagy olajjal kikent sütőlemezen, a sütőben megsütjük.

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Borsos olaj
    3

    A hozzávalókat üvegbe rakjuk, ráöntjük az étolajat, és lezárás után, sötét, hűvös helyen, legalább 2 hétig érleljük.

    • 12 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Zöldborsos olaj
    2

    A zöldborsot alaposan megmossuk, egészben üvegbe rakjuk. Ráöntjük az étolajat, és lezárás után sötét, hűvös helyen, legalább 2 hétig...

    • 12 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Áfonyaecet
    1

    Az áfonyát megmossuk, leszemezzük, majd nagy (!) befőttes üvegbe rakjuk. Felöntjük az ecettel és ugyanannyi felforralt, lehűtött vízzel. Az...

    • 15 személyre
    • 20 perc
    Részletek >