Vitamindús ételek

  • Téli vitaminsaláta
    16

    A tejfölt és joghurtot összekeverjük, ízesítjük. A savanyú káposztát kissé kiáztatjuk, összevágjuk. A többi hozzávalót is kis kockára...

    • 8 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Barackos rukkolasaláta
    29

    A balzsamecetet összekeverjük az olajjal és egy kevés befőttlével. A rukkolát tálba helyezzük, majd ráhalmozzuk a karikára vágott újhagymát,...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Mentás szilvaleves
    17

    A leves készítését, egy alap összefőzésével kezdem. Lábosba beleteszem az őrölt fahéjat, egy darabka jól megmosott citromhéjat, a szegfűszeget,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás vajkrém
    20

    A medvehagymát alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Turmixgépbe tépkedjük, és olívaolajjal...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Céklás rizottó kecskesajttal
    13

    A céklát fóliába csomagoljuk, és puhára sütjük. Az egyiket apró kockákra vágjuk, a másikat pürésítjük. A hagymát felkockázzuk, és...

    • 3 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Joghurtos almasaláta pirított dióval
    14

    A mazsolát langyos tejbe áztatjuk. A diót durvára vágjuk, majd egy serpenyőben kissé átpirítjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Spenótsaláta céklakrémmel
    19

    A céklát fóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben, puhára sütjük. Ha puhára sült, aprítógépben pépesítjük, sózzuk, borsozzuk, és...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöldséges fusilli
    10

    A sárgarépát megtisztítom, a paprikát kicsumázom. A póréhagymát felkarikázom, a paprikát és a répát kis darabokra aprítom. Kevés olajon,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csirkefalatok cukkinivel és lilahagymával
    27

    A húst vékony csíkokra vágom, megszórom a szárnyas fűszerkeverékkel. Meglocsolom 1 ek. olajjal. Elkeverem, és hűtőbe teszem. A lilahagymát...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Lilahagymás rakott karfiol cseréptálban
    15

    A cserépedények, a 2 ezer éve használt agyagedények mai változatai. A sütésnek ez az ősi módszere, megőrzi az ételek eredeti ízét-zamatát,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >