virsli

Ennek a világhíres különlegességnek a szülőhelye maga a virsli bódé, ez a jelentős bécsi intézmény. Itt bárki egyszerűen és gyorsan csillapíthatja éhét. Szóba elegyedhet istennel és a világgal. A bécsiek gátlástalanul szóba is elegyednek bárkivel, nagyon hajlamosak a filozofálgatásra, így aztán a virslis bódékra ráragadt a "kis Sacher" elnevezés, utalva a híres bécsi kávéházra, a társalgás hagyományos helyszínére.
A bécsi virslis standnál sokféle hús kapható: többek között májas, zsíros, pikáns, ún. búr kolbász, magyar debreceni, sült kolbász és Kaesekrainer - nagy adag sajtot is tartalmazó kolbászféleség.
Kapható még göngyölt hering, melyet jól megpaprikáznak, méregerős, ezért nevezik ördögtekercsnek is.

  • Lecsó gazdagon
    83

    A füstölt szalonna kiolvasztott zsírján megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a fokhagymát, angolszalonnát és a bacont. Pár...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Múmia virslik
    18

    A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk és kb. 0,3 cm-es csíkokra vágjuk. A virslikre oly módon kezdjük el feltekerni, mintha befásliznánk. A...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Lecsós virsli tarhonyával
    17

    A virslit felkarikázzuk, forró olajon átpirítjuk, és egy pici vízzel felöntjük. Pár percig fedő alatt pároljuk, majd ráborítjuk a lecsót,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos tarhonya
    17

    A füstölt szalonnát megpirítjuk, majd a zsírján megsütjük a hagymát, virslit, végül megpirítjuk a tarhonyát. Maggi ízvarázzsal ízesítjük,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kenyérlángos
    479

    A lisztet egy tálba tesszük, fészket csinálunk bele. Beletesszük az élesztőt, a cukrot és kb. 1 dl langyos vizet. Összemorzsoljuk az élesztőt,...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli virslivel, kolbásszal
    35

    A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és vízbe rakjuk. A paprikát, a paradicsomot, a hagymát felszeljük, vagy feldaraboljuk (ízlés szerint). A...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli füstlivel
    11

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon lepirítjuk, majd a tűzről levéve, hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezt követően, hozzáadjuk a kockákra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Sajtos-virslis krumpli
    21

    A burgonyát meghámozom, és kb. 1 x 1 cm-es kockákra aprítom, majd egy kevéske olajon és 1-2 dl vízben megpárolom. Sózom, és amikor majdnem...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Füstölt sajtos kukoricasaláta
    36

    A tejfölt a krémsajttal kikeverjük. Belekockázzuk a füstölt sajtot, majd beletesszük a konzerves kukoricát, a kockára darabolt virslit és az...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli 3
    8

    A hagymát felkockázzuk, és a zsíron üvegesre pirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát, fűszereket és a burgonyát. Sózzuk, majd fedő alatt készre...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >