virsli

Ennek a világhíres különlegességnek a szülőhelye maga a virsli bódé, ez a jelentős bécsi intézmény. Itt bárki egyszerűen és gyorsan csillapíthatja éhét. Szóba elegyedhet istennel és a világgal. A bécsiek gátlástalanul szóba is elegyednek bárkivel, nagyon hajlamosak a filozofálgatásra, így aztán a virslis bódékra ráragadt a "kis Sacher" elnevezés, utalva a híres bécsi kávéházra, a társalgás hagyományos helyszínére.
A bécsi virslis standnál sokféle hús kapható: többek között májas, zsíros, pikáns, ún. búr kolbász, magyar debreceni, sült kolbász és Kaesekrainer - nagy adag sajtot is tartalmazó kolbászféleség.
Kapható még göngyölt hering, melyet jól megpaprikáznak, méregerős, ezért nevezik ördögtekercsnek is.

  • Sajtos-tejfölös virsli sütőben
    33

    A virsliket bevágom, teszek bele tejfölt, sajtot, majd baconbe tekerem. A virsliket egy tűzálló tálba teszem, egymás mellé, majd beteszem a sütőbe....

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Virslis lángos
    82

    A tejet meglangyosítjuk, majd az csipet cukorral és a csipet sóval összekeverjük. Elmorzsoljuk benne az élesztőt, majd várunk vele, amíg felfut....

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Majonézes virslisaláta
    24

    A virslit megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, a bőrét lehúzzuk, majd karikára vágjuk (kitűnő hozzá a műbeles, baromfi virsli). A hagymát...

    • 10 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Rántotta virslivel, parmezánnal
    16

    Egy serpenyőt behintünk a reszelt parmezánnal, és beletesszük a karikára vágott virslit. Ráöntjük a tejfölt, az olvasztott vajat és a villával...

    • 2 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos tészta virslivel
    8

    A hagymát apróra vágom, olívaolajon megpirítom. A paradicsom héját közben lehúzom, felkockázom a paradicsomot, hozzáadom a hagymához, és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Serpenyős burgonya
    9

    A burgonyát megtisztítom, és közepesen apróra vágom. A füstölt szalonnát felkockázom, kevés olajban, zsírjára sütöm. Ebbe belekerül a...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Pásztortarhonya
    16

    A tarhonyát megpirítom egy kis olajon. Beleteszem a megtisztított, kockára vágott burgonyát. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd megfűszerezem....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves gazdagon
    10

    A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Felengedjük vízzel, majd beletesszük a karikára vágott sárgarépát és burgonyát....

    • 6 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kedvenc lecsóm
    7

    Hámozás után, vágjuk kockákra, vagy félszeletekre a hagymát. Kockázzuk fel a szalonnát, és egy serpenyőben olvasszuk ki a zsírját, majd...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves
    7

    1 kis fej kelkáposztát szeletelünk fel. Leveskockából, 2 l húslevest főzünk. Ha forr, beledobjuk a kelbimbót. Teatojásba zárva, hozzáadunk...

    • 8 személyre
    • 45 perc
    Részletek >