virsli

Ennek a világhíres különlegességnek a szülőhelye maga a virsli bódé, ez a jelentős bécsi intézmény. Itt bárki egyszerűen és gyorsan csillapíthatja éhét. Szóba elegyedhet istennel és a világgal. A bécsiek gátlástalanul szóba is elegyednek bárkivel, nagyon hajlamosak a filozofálgatásra, így aztán a virslis bódékra ráragadt a "kis Sacher" elnevezés, utalva a híres bécsi kávéházra, a társalgás hagyományos helyszínére.
A bécsi virslis standnál sokféle hús kapható: többek között májas, zsíros, pikáns, ún. búr kolbász, magyar debreceni, sült kolbász és Kaesekrainer - nagy adag sajtot is tartalmazó kolbászféleség.
Kapható még göngyölt hering, melyet jól megpaprikáznak, méregerős, ezért nevezik ördögtekercsnek is.

  • Rakott krumpli zöldséggel
    15

    Megfőzzük a burgonyát (héjában), a tojást és a virslit. Míg ezek elkészülnek, kevés olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Virslisaláta zöldborsóval
    42

    A borsót leforrázzuk, majd lehűtjük. A majonézt kikeverjük, a kefirrel. A virslit felkarikázzuk, és mindent egy tálba rakunk. Alaposan összekeverjük,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Virslipörkölt
    4

    A hagymát vágjuk finomra, és pirítsuk meg kevés olajon. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a pirospaprikát, majd pirítsuk le. Engedjük fel...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Virslis paella
    6

    A rizst olajon megpirítjuk és megszórjuk kurkumával, majd felengedjük kétszeres mennyiségű, sós, forró vízzel. Közben a hagymát finomra vágjuk...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >