virsli

Ennek a világhíres különlegességnek a szülőhelye maga a virsli bódé, ez a jelentős bécsi intézmény. Itt bárki egyszerűen és gyorsan csillapíthatja éhét. Szóba elegyedhet istennel és a világgal. A bécsiek gátlástalanul szóba is elegyednek bárkivel, nagyon hajlamosak a filozofálgatásra, így aztán a virslis bódékra ráragadt a "kis Sacher" elnevezés, utalva a híres bécsi kávéházra, a társalgás hagyományos helyszínére.
A bécsi virslis standnál sokféle hús kapható: többek között májas, zsíros, pikáns, ún. búr kolbász, magyar debreceni, sült kolbász és Kaesekrainer - nagy adag sajtot is tartalmazó kolbászféleség.
Kapható még göngyölt hering, melyet jól megpaprikáznak, méregerős, ezért nevezik ördögtekercsnek is.

  • Jókai bableves virslivel
    15

    Először a babot beáztatjuk vízben, és egy éjszakát állni hagyjuk. A csülköt feltesszük főni, közben megtisztítjuk a zöldségeket, majd...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Virsli tarhonyával
    22

    A virslit karikázzuk fel. A szalonnát vágjuk apróra, és olvasszuk ki. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és pirítsuk meg. Szórjuk meg...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Chilis virsli
    37

    A virsliket felkarikázzuk, a babkonzervet leszűrjük és leöblítjük. A hagymát finomra vágjuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a babot és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Hagymás virslisaláta
    3

    A tejfölt a majonézzel összekeverjük, és ízlés szerint, adunk hozzá borsot. A virslit felteszem főni, közben a hagymát megpucolom, úgy, hogy...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Virslis kukoricasaláta
    21

    A kukoricát párolóedényben megpároljuk és lehűtjük. A virslit karikázd fel és rakd egy tálba. Szórd rá a kukoricát és keverd össze. Rakd...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves krumplival
    13

    A kelkáposztát csíkokra vágjuk, majd annyi vízben feltesszük főni amennyi majdnem ellepi. Amikor már rottyant egyet, akkor beletesszük a fűszereket....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves (egyszerűen)
    15

    A káposztát csíkokra vágjuk, fazékba rakjuk, felöntjük vízzel. Puhára főzzük.Borssal és delikáttal ízesítjük. Liszt és tej keverékéből...

    • 2 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves kockából
    15

    Az apróra vágott hagymát, kevés olajon átpirítom. Hozzáadom a tört fokhagymát, megszórom pirospaprikával, összekeverem és felöntöm kb....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves répával
    21

    Egy 3 literes lábasba apróra vágjuk a kelkáposztát, beletesszük a sárgarépát, virslit, a vöröshagymát belereszeljük. Megfűszerezzük az...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves
    2

    A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >