virsli

Ennek a világhíres különlegességnek a szülőhelye maga a virsli bódé, ez a jelentős bécsi intézmény. Itt bárki egyszerűen és gyorsan csillapíthatja éhét. Szóba elegyedhet istennel és a világgal. A bécsiek gátlástalanul szóba is elegyednek bárkivel, nagyon hajlamosak a filozofálgatásra, így aztán a virslis bódékra ráragadt a "kis Sacher" elnevezés, utalva a híres bécsi kávéházra, a társalgás hagyományos helyszínére.
A bécsi virslis standnál sokféle hús kapható: többek között májas, zsíros, pikáns, ún. búr kolbász, magyar debreceni, sült kolbász és Kaesekrainer - nagy adag sajtot is tartalmazó kolbászféleség.
Kapható még göngyölt hering, melyet jól megpaprikáznak, méregerős, ezért nevezik ördögtekercsnek is.

  • Paprikás krumpli
    12

    A krumplit megpucoljuk, és negyedekbe vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és a szalonnazsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paprikát, és egy pici...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Rakott tészta sajtosan
    37

    Sós vízben megfőzzük a tésztát, a tojást és a borsót. Közben a sajtot lereszeljük, majd egy részét (ízlés szerint) a tejfölhöz keverjük....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Rántotta zöldségekkel
    3

    A margarinon megpirítom a hagymát, majd hozzáadom a szeletelt gombát, paprikát és a virslit. Sózom, borsozom, fűszerezem. Miután minden átpárolódott,...

    • 2 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Spagetti karfiolosan
    0

    A szószhoz egy nagyobb edényben kevés olajon dinsztelem a reszelt hagymákat, a szeletelt gombát és a kockára vágott angolszalonnát. A karfiolt...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Rizs lecsóval és virslivel
    24

    A hagymát összevágom, olajon megfonnyasztom, beleteszem a kockára vágott paprikát és egy kicsit összepirítom. Közben megfőzöm a virslit (külön...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Lecsó virslivel
    19

    A kiolvasztott szalonna zsiradékán megdinszteljük a megtisztított és felszeletelt hagymát, paprikát. Amikor már pirul, beledobjuk a sót, majorannát...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Rakott karfiol
    14

    A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd forró, sós, fele tej-fele vízben (fedő nélkül), félkeményre főzzük. Leöblítjük hideg...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Rántotta virslivel
    14

    A virslit és a kolbászt felkarikázzuk, a tojást egy tálba felütjük és felverjük. Serpenyőben olajat melegítünk, majd rászórjuk a virslit...

    • 6 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Káposztaleves
    148

    A kelkáposztát felaprítjuk és leforrázzuk. A káposztalevét fele részt vízzel feltesszük forrni, hozzáadjuk a kockázott vegyes zöldséget,...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Káposztás lencseleves
    0

    Az előző este beáztatott lencsét lecsepegtetem. Közben 1 liter vízben felteszem főni a savanyú káposztát, a felkarikázott sárgarépát, a...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >