virsli

Ennek a világhíres különlegességnek a szülőhelye maga a virsli bódé, ez a jelentős bécsi intézmény. Itt bárki egyszerűen és gyorsan csillapíthatja éhét. Szóba elegyedhet istennel és a világgal. A bécsiek gátlástalanul szóba is elegyednek bárkivel, nagyon hajlamosak a filozofálgatásra, így aztán a virslis bódékra ráragadt a "kis Sacher" elnevezés, utalva a híres bécsi kávéházra, a társalgás hagyományos helyszínére.
A bécsi virslis standnál sokféle hús kapható: többek között májas, zsíros, pikáns, ún. búr kolbász, magyar debreceni, sült kolbász és Kaesekrainer - nagy adag sajtot is tartalmazó kolbászféleség.
Kapható még göngyölt hering, melyet jól megpaprikáznak, méregerős, ezért nevezik ördögtekercsnek is.

  • Sajtos tészta virslivel
    3

    A tésztát ki főzzük,össze keverjük a tejföllel. Bele tesszük egy tepsibe,rá daraboljuk a virslit, rá reszeljük a sajtot és be dugjuk a sütőbe....

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Sajtos-tejfölös tészta virslivel
    39

    A tésztát kifőzzük. A virslit karikára vágjuk, majd a sajtokkal együtt, hozzáadjuk a tejfölhöz. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával, hagymával...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Póréhagyma leves
    5

    A karikázott póréhagymát olajon megpároljuk, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk az aprított újhagymát, fokhagymát, vegetát, sót, gyömbért,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Pékvirsli
    6

    A virslik bőrét lehúzom. A felengedett tésztát, lisztezett deszkán, 1 mm vékonyra kinyújtom, és 8 egyforma négyzetre vágom. Egy-egy tésztadarabot...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    1

    A hagymát kevés olajon megdinszteljük. A tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát és a piros aranyat. Beletesszük a meghámozott, kockára...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli ételízesítővel
    6

    Egy evőkanál zsíron megfonnyasztunk 1 fej kockára vágott vöröshagymát. (Párolhatunk a hagymával kockára vágott nyers szalonnát, karikára...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás burgonya
    16

    A szalonnát felszeletelem, megpirítom, majd a zsírján fonnyasztom meg, az apróra kockázott hagymát. Néhány perc pirítás után, leveszem az edényt...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Virslis tésztasaláta
    12

    A pennét hagyományos módon kifőzzük. A virslit feldaraboljuk, majd leöntjük a majonézzel. Alaposan átkeverjük, majd a hidegre hűtött tésztával...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Olasz rántotta
    17

    Egy serpenyőt behintünk a reszelt parmezánnal és beletesszük a karikára vágott virslit. Ráöntjük a tejfölt, az olvasztott vajat és a villával...

    • 2 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Bajor burgonyasaláta
    109

    A krumplit héjában főzzük meg, a virslit forrázzuk, 1-2 percig. Keverjük simára a tejfölt a majonézzel és az ecettel, adjuk hozzá a tasak tartalmát,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >