virsli

Ennek a világhíres különlegességnek a szülőhelye maga a virsli bódé, ez a jelentős bécsi intézmény. Itt bárki egyszerűen és gyorsan csillapíthatja éhét. Szóba elegyedhet istennel és a világgal. A bécsiek gátlástalanul szóba is elegyednek bárkivel, nagyon hajlamosak a filozofálgatásra, így aztán a virslis bódékra ráragadt a "kis Sacher" elnevezés, utalva a híres bécsi kávéházra, a társalgás hagyományos helyszínére.
A bécsi virslis standnál sokféle hús kapható: többek között májas, zsíros, pikáns, ún. búr kolbász, magyar debreceni, sült kolbász és Kaesekrainer - nagy adag sajtot is tartalmazó kolbászféleség.
Kapható még göngyölt hering, melyet jól megpaprikáznak, méregerős, ezért nevezik ördögtekercsnek is.

  • Virslis melegszendvics
    24

    A sütőt előmelegítjük, egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. Vágunk 6 vékony szelet kenyeret, kenjük meg vékonyan vajjal. A virslit...

    • 2 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Spagettis rakott túrós csusza
    48

    Spagetti tésztát megszokott módon, 10 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük és langyosra hűtjük. Még hűl a tészta, virslit vékony szeletekre...

    • 5 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves tejszínnel
    24

    A finomra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a kisebb kockákra vágott burgonyát. Sózzuk,...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Virslisaláta hamis majonézzel
    23

    A virslit megfőzzük (ha műbeles, a bőrét lehúzzuk), majd karikára vágjuk. A hagymát negyed karikára vágjuk, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk,...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Újévi lencsesaláta
    8

    Az előre beáztatott lencsét sós, babérleveles vízben megfőzzük. Még jobb lesz az íze, ha füstölt lében főzzük. A tejfölt összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Sajttal-virslivel göngyölt csirkemell baconkabátban
    49

    A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és enyhén kiklopfoljuk. A krémsajtot egy tálban elkeverjük a fűszerekkel, beletörjük a...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Sós kiflik
    30

    A lisztet átszitáljuk, majd a sóval és a cukorral elkeverjük. Kevés tejet langyosítunk, és az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez hozzáadjuk...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Gazdagon töltött virsli
    23

    A virslit hosszában bevágjuk, majd belerakjuk a szalonnát, sajtot, lilahagymát. A krumplit, spirálos szeletelővel felszeleteljük. A vajat a tepsibe...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Pikáns virslisaláta
    14

    A cukrot, sót, borecetet, olívaolajat, 1 dl vízzel és kevés őrölt borssal elkeverjük. Megtisztítjuk a hagymát, majd a virslivel együtt felkarikázzuk....

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Könnyű frankfurti leves
    14

    A megtisztított, megmosott kelkáposztát csíkokra vágjuk, és az egészben hagyott vöröshagymával, fokhagymával, majorannával,kaporral, köménnyel,...

    • 5 személyre
    • 45 perc
    Részletek >