Vegetáriánus

A vegetáriánusok olyan emberek, akik növényi eredetű élelmiszerekkel táplálkoznak, elutasítják az állatok megöléséből származó termékek fogyasztását.Sok receptet gyűjtöttünk össze,melyek könnyen elkészíthetőek.

  • Spenótos palacsinta
    4

    A 3 dl tejből, 3 tojásból, 15 dkg lisztből és csipet sóból palacsintatésztát keverek. Pihentetem kb. 10 percig, azután olajjal kikent palacsintasütőben...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás sajtgolyók
    7

    A hozzávalókat összekeverem, végén a sütőporral. Zsemlemorzsából annyit kell hozzátenni, hogy jól formázható legyen. Tej helyett, lehet...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Spenótos csiga
    5

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben, 1 ek. cukorral. A spenótot olajon, fokhagymával, sóval, ki hogy szereti megfonnyasztjuk. Ezután teszünk...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Rántott krumplikorongok kapros mártogatóssal
    260

    A joghurtot elkeverjük a majonézzel, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, meghintjük a sóval, majd beleszórjuk a szárított kaprot. Alaposan...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Zöldfűszeres rántott karfiol
    33

    A karfiolt rózsáira szedjük, majd jól átmossuk. Lobogó, sós vízben, pár perc alatt, épp roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni. Három...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Rántott zöldfűszeres sajt
    22

    A sajtot kb. 5-7 mm vastag szeletekre vágjuk (ezért érdemes, egy darabban megvásárolni), és egy közepes sütikinyomó formával kiszaggatjuk. Három...

    • 3 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Rántott zeller fokhagymás mártogatóssal
    22

    Először a mártogatóshoz, egy tálkában a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát, meghintjük sóval, és jól összekeverjük. Hagyjuk érni,...

    • 3 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Gombafelfújt
    16

    A megtisztított és felaprított gombát kevés olajon megpároljuk, a sóval, borssal. A zsemléket tejbe áztatjuk, kicsavarjuk, és tojásokkal együtt,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Lilahagymás rakott karfiol cseréptálban
    15

    A cserépedények, a 2 ezer éve használt agyagedények mai változatai. A sütésnek ez az ősi módszere, megőrzi az ételek eredeti ízét-zamatát,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gombapaprikás ahogy én szeretem
    24

    A vöröshagymát egészen apróra vágom, és az olajon megpirítom. A tűzről lehúzva, meghintem a pirospaprikával, és egy kevéske vízzel tovább...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >