Vegetáriánus

A vegetáriánusok olyan emberek, akik növényi eredetű élelmiszerekkel táplálkoznak, elutasítják az állatok megöléséből származó termékek fogyasztását.Sok receptet gyűjtöttünk össze,melyek könnyen elkészíthetőek.

  • Csicseriborsó póréhagymával
    0

    Előző este áztassuk be a csicseriborsót. Cseréljük ki a vizet, és lassan forraljuk fel. Egy lábasban két evőkanál olajon dinszteljük össze...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Humusz házilag
    0

    A konzervet bontsuk fel és öntsük le a levét, amit tegyünk félre. A csicseriborsót tegyük egy turmixgépbe és dobjunk mellé a fokhagymát, olíva...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Burgonyafőzelék lágytojással
    0

    Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon elkezdjük párolni. Hozzákeverjük a babérleveleket és a tisztított, kockázott burgonyát....

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Sharonfruitos tejberizs
    0

    Első lépésként rakjuk fel a tejet forrni a vaníliával. Öntsük bele a rizst és kavargassuk folyamatosan. Figyeljünk rá, hogy ne égjen le. A...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Joghurtos-zabpelyhes sharonfruit reggeli
    0

    A zabpelyhet keverjük össze a barnacukorral és alacsony lángon pirítsuk meg. Csak óvatosan vele! Nem szeretnénk, ha a cukor megégne. A natúr görög...

    • 1 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Őszi gombás rizottó
    0

    A gombák kivételével, minden zöldséget felrakunk főni és készítünk egy zöldség alaplevet. Ezután a póréhagymát nagyon finomra vágjuk...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Friss lecsó, nyári zöldségekkel
    0

    Valószínű a lecsónál nyáriasabb magyar étel nem létezik. Nekem a lecsó egy szuper könnyű, igazi kiadós főételt jelent. Számomra a klasszikus...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Házi torma
    0

    Meghámozzuk a tormát, majd finomra reszeljük. Leöntjük forró húslevessel és hozzáadjuk az ízesítőket. Jól összedolgozzuk és megkóstoljuk....

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Fűzfagomba rakottas
    24

    A fűzfagombát megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát, beletesszük a gombát, majd sózzuk, megpaprikázzuk. Gombapörköltet...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Spenótos palacsinta
    4

    A 3 dl tejből, 3 tojásból, 15 dkg lisztből és csipet sóból palacsintatésztát keverek. Pihentetem kb. 10 percig, azután olajjal kikent palacsintasütőben...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >