Vasárnapi ebéd

  • Mentás bárányszelet
    3

    Egy üvegtálban, az ecetet elkeverjük a mentalevéllel. A hagymákat felszeleteljük és hozzáadjuk az ecethez. A tálba helyezzük a hússzeleteket,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Lazac főtt tojással
    1

    Az olajat hevítsük fel egy nagy serpenyőben, majd a hagymát pirítsuk meg. Tegyük félre, és tartsuk melegen. Ugyanebben a serpenyőben olvasszuk...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Lazac paradicsomos ceruzababbal
    10

    A ceruzababot sós, forró vízben leforrázzuk és a paradicsomot felkockázzuk. Az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát és rárakjuk a leforrázott...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Lazac brokkolival
    10

    A brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük. A lazacot felszeleteljük, és sóval, citrommal bedörzsöljük. A vajat kétfelé osztjuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Citromos fogas szelet
    8

    A fogasszeleteket sózzuk és lisztbe mártjuk. Egy serpenyőbe felolvasztjuk a vajat és belerakjuk a karikára vágott citromot. Kevés olívaolajat...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Szederkrémleves vörösborral
    1

    A vörösborban felrakjuk a szedret, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Ha megfőtt a szeder, sűrítsük be pudingporral és alaposan turmixoljuk le. Adjunk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Konyakos kacsa
    46

    A vajat, a császárhúst és a vöröshagymát négy részre vágva, együtt pirítsuk meg. Hintsük meg a liszttel, öntsük rá a konyakot, a vörösbort...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Karácsonyi lekváros tekercs
    7

    A vajat, a krémsajtot, a lisztet és a cukrot gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ragadós tésztát kapunk, ezért legalább 1-2 órára érdemes hűtőbe...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Halászlé 2
    6

    Az alaphoz való halat és az összes fűszert egy lábasba tesszük, felöntjük a vízzel. Ezután kb. 1/2 óra alatt, teljesen szétfőzzük az összetevőket. A...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sült libamáj
    9

    A májat szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk szőlőmagolajjal, bazsalikommal meghintjük, sózzuk és borsozzuk. Kis időre hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >