Vadhús

A vadhús nagyon gazdag ásványi anyagokban és vitaminban, nagyon kevés zsírt tartalmaz és nem utolsó sorban különlegesen finom ízű.Sokféle módon elkészíthető a vadhús,melyet főként párolással vagy egészben sütéssel készítünk.Kitűnő recepteket válogattunk össze.

  • Vaddisznó vadas
    6

    1. A pácléhez valókat, kb. 2 liter vízben (vagy annyiban, hogy ellepje a húst) felforraljuk. Még melegen, a megtisztított húsra öntjük és...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Rakott padlizsán paradicsommal
    23

    Egy mélyebb serpenyőben, hevítsünk fel két evőkanál olajat és kissé fonnyasszuk meg benne a fokhagymát. Tegyük hozzá a darált bárányhúst...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Birkapörkölt
    2

    A húst megmossuk, a faggyús részt eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk....

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Szarvasgulyás
    4

    A húst kicsontozzuk, majd 2-2,5 centis kockákra vágjuk. A csontokat kb. 1,5 liter vízben főzni kezdjük, ez a csontleves lesz a gulyás alapja. ...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Szarvaspörkölt
    4

    A kockákra vágott vöröshagymát megpirítjuk, s erre rátesszük a karikákra szelt zöldpaprikát és a paradicsomot.Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Roston sült báránykaraj
    40

    A szépen elkészített báránykarajkák minkét oldalát tojás sárgájával megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Olvasztott zsírba mártjuk,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Bakonyi fácán
    2

    A fácánmelleket kiklopfoljuk, majd a szalonnát rátűzdeljük, kissé megsózzuk, majd állni hagyjuk fél órát. Ezután a lisztbe beleforgatjuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás borjúszelet
    2

    Daraboljuk fel a húst, kloffoljuk ki, sózzuk meg, panírozzuk lisztbe, és zsírban süssük meg. A hús zsírjában pirítsuk meg a hagymát, adjuk...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Őzpörkölt
    5

    A megmosott húst kockára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Fácán rizzsel
    10

    A fácánt megtisztítjuk, majd a fejét és a csüdjét levágjuk. A belső szerveit eltávolítjuk (a szívét és a zúzáját félretesszük), a húsát...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >