Vadhús

A vadhús nagyon gazdag ásványi anyagokban és vitaminban, nagyon kevés zsírt tartalmaz és nem utolsó sorban különlegesen finom ízű.Sokféle módon elkészíthető a vadhús,melyet főként párolással vagy egészben sütéssel készítünk.Kitűnő recepteket válogattunk össze.

  • Fácánmell gyümölcsmártással
    7

    A zöldségeket aprítsuk fel és rakjuk egy tepsibe. Öntsünk rá olajat és fehérbort. Szórjuk rá a fűszereket, majd fektessük rá a fácánmelleket. Fedjük...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Báránysült spenótos-burgonyás ágyon
    5

    A spenótot megmossuk, a burgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk, tepsibe rakjuk. Ráhelyezzük a bárányhúst, sózzuk, borsozzuk, 3 dl vizet...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Tepsis nyúlcomb krumpliágyon, párolt káposztával
    15

    Az étel, nyúlcombokból készült, de más nyúlhúsból is elkészíthető. A sütőtálat kizsíroztam, majd a meghámozott, karikára vágott krumplit...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Bárányleves
    3

    A húst lefejtjük a csontról, majd kockákra vágjuk. A hagymát a zöldjével együtt, apróra vágjuk. A vajban megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Vaddisznó gulyás
    44

    Egy fazékban, a felolvasztott zsírban, megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a köményt. 1-2 percig pirítjuk, majd rátesszük...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Szarvas ragu
    8

    A kockázott szalonnát megdinszteljük olajon, majd beletesszük a kockára vágott húst. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát és rövid...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Vaddisznó pörkölt vörösborral
    26

    Megmossuk a húst és ujjnyi szeles kockákra vágjuk. 10 percig vízben állva hagyjuk és kicsi ecetet öntünk rá, hogy fertőtlenítsük. Egy lábosban,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sült nyúl parasztosan
    88

    Előző este a nyulat besózzuk és fokhagymával bedörzsöljük. Befektetjük a jénaiba, rárakjuk a szalonnát, hagymakarikákat, végül a füstölt...

    • 5 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Fácánragu krokettel
    14

    Egy főtt fácán mellét kicsontozzuk és feldaraboljuk, ha nem túl öreg a fácán akkor feldarabolhatjuk a combját is, ha öreg akkor vigyázzunk...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Borjúmáj borszószban
    17

    A májat felszeleteljük, sózzuk borsozzuk. a fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >