Vadhús

A vadhús nagyon gazdag ásványi anyagokban és vitaminban, nagyon kevés zsírt tartalmaz és nem utolsó sorban különlegesen finom ízű.Sokféle módon elkészíthető a vadhús,melyet főként párolással vagy egészben sütéssel készítünk.Kitűnő recepteket válogattunk össze.

  • Nyúl eleje bő fokhagymásan
    12

    A fél kiló (3 db) nyúlhúst alaposan megmosom, lecsöpögtetem, megszórom "Himalája" sóval, enyhén borsozom, jól bedörzsölöm fokhagymakrémmel,...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Nyúl vadasan zsemlegombóccal
    9

    Az egész, konyhakész nyulat megmosom, feldarabolom, egy fazékba rakom, sózom és annyi vízzel felöntöm, ami ellepi. Felforralom, leszedem a keletkezett...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Vörösboros vadpörkölt
    38

    A húst megpucolom, leszedem róla a hártyát, és felkockázom. A hagymát apróra vágom, majd kevés olajon elkezdem dinsztelni. Hozzáadom az őrölt...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Birkapörkölt
    21

    A hagymákat szeletekre vágom, a húst összedarabolom. Ennél az ételnél, nem pirítom meg a hagymát, hanem a hússal egy időben, a lábasba öntött...

    • 8 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Szalonnával spékelt fácánsült
    10

    A fácánt, húsleves alaplében puhára főzzük, majd óvatosan kiemeljük, és egy hőálló tálba helyezzük. Sóval, borssal, ételízesítővel...

    • 5 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Birkapörkölt bográcsban
    15

    A birkahús beszerzésénél ügyelni kell arra, hogy a különböző húsok (comb, lapocka, oldalas stb.) egy birkából kerüljenek ki. A nagyobb faggyúdarabokat...

    • 15 személyre
    • 255 perc
    Részletek >
  • Vörösboros őzpörkölt sós burgonyával
    17

    Az őzhúst feldaraboljuk, megmossuk és megabáljuk. Ezt követően, egy lábasban, a kockákra vágott füstölt szalonnát lepirítjuk, majd a szalonnát...

    • 6 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Fácánpörkölt főtt tésztával
    12

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon lepirítjuk, majd a tűzről levéve, hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezt követően, hozzáadjuk a darabolt...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Szarvasszelet diómártással
    4

    A szarvascombot dörzsöljük be a fűszersóval, ezután forró serpenyőben süssük elő. Rakjuk bele egy tepsibe, és szórjunk mellé hagymát, valamint...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Szarvasszeletek vörösboros áfonyával
    21

    A szarvascombot dörzsöljük be egy kevés fűszersóval. A zöldségeket aprítsuk fel és rakjuk bele egy tepsibe, majd fektessük rá a combot és...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >