Ünnepi alkalmak

Jelentős esemény, személy emlékének, valamely eszme tiszteletének szentelt nap.

  • Bounty muffin
    0

    A lisztet keverd el a keményítővel, a sütőporral és a kókuszreszelékkel.A vajat keverd ki a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Brokkoli krémleves fokhagymásan
    6

    A hagymát apróra felkockázom és olajon kis sóval megdinsztelem. Mikor már üveges, hozzáadom az apróra vágott vagy összenyomott fokhagymát...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Brokkoli krémleves
    7

    1 kis fej vöröshagymát, kevés zsíron megdinsztelem, tűzről leveszem. Só-fehérbors-delikát keveréket és a kinyomott fokhagymát, az apró rózsáira...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöld palacsinta
    2

    Hagyományos módon, palacsintatésztát készítünk, amibe belekeverjük a vajat és parajpürét. Forró palacsintasütőben, kevés olajjal megsütjük...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Borsós-gombás galuska
    5

    Egy fej hagymát, zsiradékon üvegesre párolok. Sóval és borssal megszórom, fél kiló borsót és egy kis üveg gombakonzervet belekeverek. Kevés...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Zöldbableves csirkével
    13

    A csirkét feldaraboljuk, a hagymát apróra vágjuk, a zöldbabot megtisztítjuk és kb. 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát olajon megpároljuk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Zöldborsókrémleves
    0

    A zöldborsót megmossuk, majd a vajon, kevés víz hozzáadásával megpároljuk. Felengedjük húslevessel és a borsó teljes puhulásáig főzzük. Közben...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Zöldhagymás-tojáskrémes sajttekercs
    71

    A szeletelt sajtokat kiterítjük egymás mellé és betöltjük a következő töltelékkel: A zöldhagymát és a zöldpetrezselymet megmossuk és apróra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Ananászos-kukoricás csirke
    16

    A csirkemellfiléket kockákra vágom, majd margarinon átforgatom, hogy jól kifehéredjen. Fűszerezem sóval, majorannával, majd felöntöm az ananász...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Borsmentás limonádé
    2

    Forrázzunk le 1 kancsó vízzel 1 filter borsmentateát, majd 5-10 percig áztassuk. Közben 1 citrom és 3-4 lime kifacsart levét öntsük bele a cukorszirupba,...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >