Ünnepi alkalmak

Jelentős esemény, személy emlékének, valamely eszme tiszteletének szentelt nap.

  • Burgonyás pogácsa 2
    21

    Először a burgonyát főzzük meg héjában, összetörjük, langyosra hűtjük. Ha van maradék burgonyánk előző napról, akkor azt használjuk fel. A...

    • 12 személyre
    • 65 perc
    Részletek >
  • Hűtőben kelesztett lángos 2
    22

    A hozzávalókat összegyúrjuk. 2 órára a hűtőbe tesszük kelni, majd kiszaggatjuk és bő zsírban vagy olajban kisütjük. TIPP: Ha nem fogyasztjuk...

    • 10 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sült paprika krémleves
    111

    Kevés olívaolajon az apróra vágott hagymát, fokhagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és a paprikahúst. Megszórjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kolbászos burgonya leves
    12

    Az összes zöldségfélét meghámozzuk és kockákra vágjuk, a kolbászt karikákra, olajat öntünk egy lábasba és az egészet együtt dinszteljük....

    • 2 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Sonkás-gombás pizza
    16

    A gombát szeletekre, a szalonnát és a hagymát apró kockára, a sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk,...

    • 6 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Tejszínes kukoricás pulykamell rizzsel
    37

    A pulykamellfilét felkockázzuk.Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk és belerakjuk a pulykamellkockákat. Sózzuk és borsozzuk,fehéredésig...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Brokkoli krémleves tejföllel
    11

    Brokkolit rózsáira szedem és kis sós, fokhagymás, szerecsendiós vízben puhára főzöm. 2-3 rózsát kiveszek és kockára vágom, a maradékot...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Brokkolikrémleves répával
    5

    Fel kell tenni a rózsákra szedett brokkolit, az apróra vágott hagymákat, meg felkarikázott répát, sós vízben úgy, hogy jól ellepje. Főzni,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Zúzapörkölt
    11

    Olajon megpirítjuk a hagymát, azután hozzátesszük a felvágott paradicsomot. Mikor a paradicsom is megfőtt, hozzátesszük a zúzát, hozzáadunk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Bounty fahéjasan
    3

    A tojás sárgákat 14 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét, majd a lisztet. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >