Ünnepi alkalmak

Jelentős esemény, személy emlékének, valamely eszme tiszteletének szentelt nap.

  • Zöldséges hallevesem
    4

    Az apróra vágott hagymát 2 kanál vajban üvegesre pároljuk, a liszttel megszórjuk, majd vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Finn palacsinta
    46

    A hozzávalókat botturmixszal, vagy egyéb olyan szerszámmal, amely jobban és kényelmesebben kever mint Te, csomómentesre összekavarjuk. Ha ennek...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Alkoholmentes bólé
    7

    Keverje össze a feldarabolt és előkészített hozzávalókat. Hűtse be, majd behűtött tálban, sok jégkockával szervírozza.

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Francia hagymaleves 3
    4

    A szeletekre vágott hagymát, megpirítjuk az olajon. Ráöntünk kb. másfél liter vizet és beletesszük az ízesítőket (ételízesítőt bőven)....

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tyúkhúsleves
    16

    A tyúkot megtisztítjuk, megmossuk, és a megtisztított zöldséggel, a megmosott, de nem hámozott hagymával (a hagymahéjtól tiszta lesz a leves)...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Olasz zöldségleves
    1

    A szalonnát csíkokra vágjuk, és kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat és a finomra vágott vöröshagymát. Megpirítjuk, és a csíkokra vágott...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Mazsolás-kakaós kuglóf
    15

    A száraz anyagokat keverjük össze, egy tálban. A többi hozzávalót habosítsuk ki, 5 perc alatt. Ebbe, forgassuk bele a száraz anyagokat. Ha összeállt...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Bólé
    62

    A gyümölcsöket mossuk meg és vágjuk kockára. Tegyük bele egy tálba és öntsük hozzá a pezsgőt, szörpöt, citromlevet. Végül szórjunk...

    • 8 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fűszeres almakrémleves
    6

    Az almákat meghámozzuk és kockára vágjuk, majd vajon megpároljuk. Közben elkészítjük a a fűszerkivonatot. Vizet forralunk és belerakjuk a...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almaleves Argentinából
    2

    A meghámozott, kicsutkázott almákat gerezdekre vágjuk, lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >