Ünnepi alkalmak

Jelentős esemény, személy emlékének, valamely eszme tiszteletének szentelt nap.

  • Sárgaborsóleves 4
    1

    Az apróra vágott hagymát szórd meg korianderrel, és az olajon párold üvegesre. Ekkor add hozzá az apróra vágott zellert és a zúzott fokhagymát....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Savanyú zöldbableves
    16

    A szálkáitól megtisztított zöldbabot, vágja 1 cm-es darabkákra. Többször váltott vízben mossa meg, majd 1,5 l vízben főzze puhára, a kockára...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos káposzta hús nélkül
    24

    A káposztát ízlés szerint vékony csíkokra vágjuk, majd felöntjük annyi vízzel egy fazékban, ami ellepi. Hozzáadok egy fej hagymát egészben,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Rakott krumpli vagdalthússal
    0

    Egy lábosban vajon megpárolom a kockára szelt vöröshagymát, a fokhagymát, hozzáadom a darált húst,átsütöm, hozzáadom a paradicsom konzervet...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Zöldségleves gazdagon
    2

    A húst leforrázzuk, a hozzávalókat felpucoljuk, felaprítjuk. Kuktába tesszük, vizet öntünk hozzá, majd ízesítjük. Behabarjuk tejföllel...

    • 5 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fűszeres narancslikőr
    2

    A narancsok és a citrom héját, éles késsel, spirál alakban letekerjük. Ügyeljünk rá, hogy a fehér héjból csak kevés maradjon a tekervényen,...

    • 12 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Gyors zöldségragu leves
    1

    A leveskockákat és a kockára vágott krumplit, hideg vízben feltesszük főni, a répával és petrezselyemzölddel együtt. Ha friss borsot használunk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csicsókakrémleves
    3

    Vajon, vagy zsíron üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd beletesszük a a fokhagymát és a zöldséget. Picit pároljuk még együtt, vizet öntünk...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Zöldfűszeres zöldborsó krémleves
    3

    Az olajat és a vajat felmelegítjük, majd rárakjuk a zöldborsót. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral és 10-15 percig pároljuk a borsót. Közben,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almaleves ahogy Argetínában készítik
    11

    A meghámozott, kicsutkázott almákat gerezdekre vagy kockára vágjuk, lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >