Ünnepi alkalmak

Jelentős esemény, személy emlékének, valamely eszme tiszteletének szentelt nap.

  • Pontyszeletek roston, roppanós salátalevelekkel
    0

    A halfiléket vágjuk 2-3 ujjnyi darabokra. Sózzuk be őket és akár citromlevet is facsarhatunk rá. A jégsalátát tépkedjük bele egy tálba vagy...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Chilis csokoládés muffin
    0

    A lisztet keverjük össze a sütőporral,kakaóval,müzlivel,cukorral egy nagy keverőtálba. Üssük fel a tojásokat egy tálba és adjuk hozzá a...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Pontyhalászlé
    0

    A halakat lepikkelyezzük, fejüket és farkukat levágjuk, megtisztítjuk, jó alaposan leöblítjük. A megtisztított halak törzseit 2 cm-es szeletekre...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Halászlé egyszerűen
    0

    A halat megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, a törzsét kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Ezeket egyenként megsózzuk és hideg helyen legalább...

    • 4 személyre
    • 240 perc
    Részletek >
  • Halászlé 1.
    0

    Megtisztítjuk a halakat. A fejét és farok részét levágjuk. A fejből a méregfogat (ami a garatfog) kiszedjük, ez fontos mert megkeserítheti az...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Mézes kalács Évi receptje szerint
    0

    A mézet a cukorral és a vajjal összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalót alaposan összekeverjük és a kihűlt vajas-mézes-cukros...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Ostoros Rétes
    1

    Az élesztőt a tejben megfuttatjuk csipet cukorral.A többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztát készítünk .30 percig pihentetjük,kelesztjük.amíg...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Mézeskalács házikó
    0

    Mézeskalács készítése A mézet felolvasztjuk, beletesszük a mézes fűszerkeveréket, a reszelt narancshéjat. A rámát felolvasztjuk és ha...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Beiglik
    17

    A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt,és hozzáadjuk a kristálycukrot. valamint a csipet sót. Ezt hagyjuk...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Petrezselyem krémleves
    5

    A gyökeret meghámozzuk. A póréhagymát felaprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Közben felaprítjuk a gyökereket, és hozzáadjuk a hagymához. Aprítsunk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >