Ünnepi alkalmak

Jelentős esemény, személy emlékének, valamely eszme tiszteletének szentelt nap.

  • Almakrémleves sárgarépával
    0

    Az olajat felmelegítjük és belerakjuk a vajat. Habzásig hevítjük. Közben a sárgarépát felaprítjuk tetszőleges darabokra. Megpároljuk, majd...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Bejgli karácsonyra
    0

    A lisztet keverőtálba rakjuk, és hozzáadjuk a margarint, élesztőt, porcukrot, tojássárgáját, egy csipet sót, majd kevés tejjel begyúrjuk a...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Szűzérmék bacon köntösben
    0

    A szűzpecsenyét készítsük elő. Vágjuk le a fej részét és hártyázzuk le ,majd ezután vágjuk két ujjnyi szeletekre. Sózzuk,borsozzuk és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Halászlé Klári Módra
    1

    A megtisztított halakat patkó alakúra felszeleteljük. A kockára aprított vöröshagymát megfuttatjuk az olíva olajon,csipet sóval ,hogy a hagyma...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Halászlé alföldi módra
    0

    A zsíron felteszem pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Amint megpirult, leveszem a tűzről és ráteszem a fűszerpaprikákat és beleteszem...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Vajdasági halászlé
    0

    A zsírba beletsszük a kockára vágott vöröshagymát, majd addig piritjuk még áttetsző nem lesz. Ha ez megvan akkor felöntjük tetszés szerint...

    • 5 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Mézes birsalagút
    0

    A tésztához a tojásfehérjét a fele mennyiségű cukorral habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Klasszikus húsleves
    9

    A marhahúst és a csontot hideg vízben felrakjuk főni. Ha felforrt, habozzuk le, és zöldségeljük be az előkészített zöldségekkel. Adjuk hozzá...

    • 6 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Libamáj szeletek friss lecsóval
    0

    A füstölt szalonnát kockákra vágom, majd megpirítom a vágott vöröshagymával. A zöldpaprikát csíkokra vágom és hozzákeverem a többi alapanyaghoz. Újra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tejszínes vajas halragu
    0

    A bébirépát és a ceruzababot külön-külön ,sós vízbe forrázzuk le. Az olajat és a vajat rakjuk egy serpenyőbe és hevítsük fel. Vágjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >