uborka

Régóta termesztett, világszerte kedvelt, a gyomorműködésre rendkívül kedvezően ható zöldség. Nyersen salátaként vagy levesként fogyasztjuk, tartósítva talán a legkedveltebb zöldségünk, akár kovászoljuk, akár savanyítjuk.

  • Spagetti saláta
    9

    A tésztát kifőzzük és lehűtjük. A zöldségeket tetszőlegesen felaprítjuk és citromlével, valamint olívaolajjal átforgatjuk. Fűszerezzük. Hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kovászos ubroka
    10

    Egy edény aljába, beletesszük a megmosott meggyfa és szőlőleveleket. Az uborkákat megmossuk, a két végét levágjuk és hosszában, a közepét...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Hideg uborka leves
    15

    A meghámozott és megmosott, fürtös uborkát hosszában félbevágjuk. Magjait kikaparjuk, húsát apró kockákra vágjuk. A csemegeuborkát lecsöpögtetjük...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kapros uborkasaláta
    14

    Az uborkákat legyaluljuk és lesózzuk. A kaprot a joghurttal és a fűszerekkel kikeverjük, majd a lecsepegtetett uborkával összekeverjük. Hidegen...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kapros uborkaleves
    4

    1 kg uborkát reszeljünk le, sózzuk be, majd turmixoljuk össze fél liter kaukázusi kefirrel és egy csokor kaporral. Hűtsük be. Meleg napokon kiváló...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Joghurtos kevert saláta
    1

    A sárgarépát csíkokra vágjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a szálra vágott lilahagymát,csíkokra vágott almát,uborkát. Felkockázzuk...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Joghurtos tésztasaláta
    2

    A tésztát megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A salátát csíkokra, a paradicsomot, uborkát, félbe, majd csíkokra vágjuk. A zöldségeket tálba...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Sült hal serpenyőben kapribogyóval
    0

    A halat darabokra vágjuk, megfűszerezzük, lisztben megforgatjuk és a felszeletelt hagymával együtt vajban kisütjük. Ehhez adjuk a paradicsompürét,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Hideg hagymakrémleves
    1

    A hagymát és az uborkát kis kockákra vágom. A fokhagyma gerezdeket szétnyomom. A paradicsomokat négybe vágom. Az előkészített zöldségeket...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Amerikai csirkeszárnyak fokhagymás - zöldfűszeres mártogatóssal
    2

    Először elkészítjük a mártogatóst. A hozzávalókat összekeverjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A csirkeszárnyakat megmossuk, feldaraboljuk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >