uborka

Régóta termesztett, világszerte kedvelt, a gyomorműködésre rendkívül kedvezően ható zöldség. Nyersen salátaként vagy levesként fogyasztjuk, tartósítva talán a legkedveltebb zöldségünk, akár kovászoljuk, akár savanyítjuk.

  • Joghurtos zöld saláta
    21

    A zöldségeket tetszőlegesen felaprítjuk és egy tálba rakjuk. Hozzátépkedjük a jégsalátát és nyakon öntjük a joghurttal. Alaposan összeforgatjuk...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tzatziki
    13

    Az uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük. A joghurttal összekeverjük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet (nem feltétlenül). Ebbe belekeverjük...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Tzatziki mártás
    24

    Egy nagy szűrőt béleljünk ki, tiszta, pamut konyharuhával, vagy konyhai papírtörlővel és ültessük egy nagy tál tetejére, hogy a szűrő nem...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Pulykamell salátatálon
    8

    A húst felvágjuk csíkokra, mint a brassóinál. Sózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Palacsintatésztát készítünk, amit a fűszerekkel ízesítünk....

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Tésztasaláta
    251

    A tésztát sós vízben puhára főzzük és hideg vízzel leöblítjük,majd lecsepegtetjük. A zöldségeket apró kockára vágjuk és egy tálba...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Tejfölös uborkasaláta
    54

    Az uborkákat megmossuk és legyaluljuk. Kissé megsózzuk. A tejfölt borssal ízesítjük, kikeverjük és az uborkára öntjük. Jól összekeverjük.

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Tejfelleves
    1

    Az uborkát, főtt tojást és a sonkát apróra vágjuk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldféléket, majd a tejfölt és a joghurtot. Megsózzuk,...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Uborka saláta fetával
    17

    A fetát kockára vágjuk. Az uborkát leszeleteljük és összekeverjük sóval, borssal, reszelt fokhagymával és olívaolajjal. Tálaláskor, megszórjuk...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Sushi tekercs
    7

    A rizst alaposan lemosom, majd kétszeres mennyiségű vízben, cukorral és sóval, lefedve, kis lángon puhára főzöm. Ezután hozzákeverem a rizsecetet...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Saláta (szerb módra)
    3

    Nagy, húsos, kicsumázott zöldpaprikákat karikára vágunk, nagyobb uborkákat héjastól meggyalulunk, tisztított vöröshagymát szálasra vágunk.Egészen...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >