uborka

Régóta termesztett, világszerte kedvelt, a gyomorműködésre rendkívül kedvezően ható zöldség. Nyersen salátaként vagy levesként fogyasztjuk, tartósítva talán a legkedveltebb zöldségünk, akár kovászoljuk, akár savanyítjuk.

  • Tojásos nokedli uborkasalátával
    15

    A lisztből és a 2 tojásból, a víz apránkénti hozzáadásával, nokedli tésztát készítünk. A nokedlit szaggatóval, forró vízben kifőzzük...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Caesar saláta
    144

    A zöldségféléket összeszeleteljük, a kukoricat pedig megfőzzük és összekeverjük a zöldségekkel. A tojásokat megfőzzük és szintént összevágjuk....

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Saláta tál
    7

    A burgonyát jol megmossuk, hajában megfőzzük. A sárgarépát és a káposztét lereszeljük. Az uborkát és a paradicsomot felszeleteljük, a salátá...

    • 1 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Sopska saláta
    39

    A friss zöldségeket kimagozzuk és összevagdossuk. Összekeverjük egy tálban és jól lehűtjük. Adjuk hozza az olajat és az ecetet, majd jól keverjük...

    • 3 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Házi hamburger
    166

    A darált marhahúst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 1 evőkanálnyi ketchupot rakunk hozzá. Jól összedolgozzuk, majd lapos pogácsákat...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sushi ízletesen
    13

    A sushi rizst jól átmosni párszor. Beletesszük egy edénybe és rá öntjük a vizet. feltesszük főlni, leborítjuk, amikor elkezd forrni, levesszük...

    • 3 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Falusi grill
    110

    A rizst főzzük ki. Egy lábasban a zsírt olvasszuk fel, és öntsük bele a kockákra vágott vöröshagymát. Szórjuk bele a borsót és a répát,...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Vegyes hidegtál
    39

    A tojást keményre főzzük, a juhtúrót a fűszerekkel összekeverjük, a paprikát hosszában elvágjuk, meg töltjük a körözöttel.A szalámit...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Koktélrákos saláta
    22

    Előkészítés:A rákocskákat felengedjük,kevés vajon hirtelen átpirítjuk. Ízesítjük sóval és pár csepp citromlével. A feta sajtot és a zöldségeket...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Tartár mártás kicsit másképp
    18

    Nagyon apróra összevágjuk a vöröshagymát, lereszeljük a fokhagymát és az uborkát, majd ezt mind összekeverjük a tejföllel, majonézzel és...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >