uborka

Régóta termesztett, világszerte kedvelt, a gyomorműködésre rendkívül kedvezően ható zöldség. Nyersen salátaként vagy levesként fogyasztjuk, tartósítva talán a legkedveltebb zöldségünk, akár kovászoljuk, akár savanyítjuk.

  • Joghurtos-citromos kevert saláta
    20

    A zöldségeket egyenletesen leszeleteljük. Ezt a folyamatot, egy háztartási géppel is megtehetjük, hogy egyenletes legyen a darabolás. Az öntet...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Hideg joghurtleves rukkolával
    1

    A mogyoróhagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Az uborkát meghámozzuk és kockára vágjuk. A levest a sáfránnyal felforrósítjuk, majd...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Mentás uborkaleves
    0

    Az uborkát meghámozzuk és kockára vágjuk. Lesózzuk és állni hagyjuk, 15 percig. A turmixba az összes hozzávalóval belerakjuk és addig turmixoljuk,...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csalamádé 2
    33

    A hozzávalókat alaposan megmossuk. Az uborkát, a kicsumázott paprikát, a zöld paradicsomot és a hagymát legyaluljuk, egy nagy tálba. Ha készen...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almaecetes saláta
    4

    A zöldségeket felaprítjuk és egy tálban összekeverjük. Meglocsoljuk olívaolajjal és almaecettel.

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Kukoricasaláta friss zöldségekkel
    9

    A kukoricát lecsepegtetjük szűrőben és átmossuk. Egy tálba rakjuk, majd hozzákeverjük a mazsolát. Felaprítjuk a többi zöldséget és azt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás uborkasaláta
    6

    Az uborkákat reszeljük le és sózzuk meg. Adjuk hozzá reszelt fokhagymát és keverjük el citromlével, valamint olívaolajjal. Hidegen, isteni...

    • 3 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Mentás uborkaleves
    0

    Fél kígyóuborkát (25 dkg) megmosunk, hosszában kettévágjuk, majd a magokat egy kiskanállal kivájjuk. 1 gerezd fokhagymát megtisztítunk. 1...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Kovászos uborka Vali módra
    13

    A megtisztított uborkák végeit levágom, majd hosszában négyfelé hasítom, ellentétes irányban, de nem végig, csak egy centire a végükig. Behelyezem...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Virslipillangó
    20

    A virslit megfőzzük, egyik oldalát csíkokban bevagdossuk. A főtt tojást és az uborkát felszeleteljük. Egy tányérra helyezzük a virslit, mellé...

    • 1 személyre
    • 10 perc
    Részletek >