Legutóbbi receptek

  • Gombás rakottas
    14

    A hagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk. A vajjal kikenünk egy hőálló tálat, a többit egy lábasban felolvasztjuk, majd a hagymát üvegesre...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Tejszínes-karfiolos gombaleves
    29

    A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, a gombát cikkekre, a burgonyát és a répát kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Kelbe göngyölt harcsa
    3

    A kellevelek vastag ereit eltávolítjuk, forrásban lévő, enyhén sós vízben, 1 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. A harcsafilét és a rokfort...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Lencse leves
    6

    A lencsét főzés előtt, kb.120 percre beáztatjuk. A beáztatott lencsét leöblítjük, egy lábasba tesszük és kb. 1,2 liter vízzel felengedjük....

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Lecsós-rizses máj
    43

    A hagymát és a paradicsomot megpucoljuk. A hagymát finomra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. Egy lábasban, felforrósítjuk az...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Házi csokoládéfagylalt
    73

    A 20 dkg étcsokoládét apróra tördeljük és két egyforma adagra osztjuk. A tojások sárgáját, fehéredésig keverjük a porcukor felével, majd...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Sárgadinnye leves
    15

    A sárgadinnyét meghámozzuk és félbevágjuk. Magozzuk ki és felét, kockára vágjuk. A kockára vágott sárgadinnyét felöntjük a tejjel és...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Brassói aprópecsenye 1
    128

    A szalonnát felaprítjuk és kiolvasztjuk. A zsírját leöntjük, amint kisült és ebbe sütjük meg a kockára vágott, főtt burgonyát. A szalonnapörcre...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Zöldséges rétes
    20

    A zöldségeket leforrázzuk, leszűrjük és hidegre hűtjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a vajat. Összekeverjük és fűszerezzük. A vajas...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Fűszeres sárga rizs
    16

    A rizst mossuk meg, folyó víz alatt. Áztassuk 30 percig. Hideg vízzel öblítsük le. Szűrőben csurgassuk le. Közben, vastag, zománcozott edényben,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >