Tészta

Bár sokféle finom és még finomabb tésztaételt készítenek szerte a világon, az vitathatatlan,hogy elkészítésük egyszerű, mégis ízletes és laktató ételek.

  • Hideg lángos
    10

    Összekevered a tejet, tejfölt, belemorzsolod az élesztőt és egy picit állni hagyod. Az egészet össze kell dolgozni, fóliával letakarni, majd...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Pulykamelles spagetti
    15

    A pulykamellcsíkokat enyhén sózzuk, és lisztben megforgatjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és a lisztbe mártott húsokat hirtelen pirosra...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Ruccolás-paradicsomos penne
    12

    A paradicsompürét kevés olajon megpirítom a fűszerekkel, majd felöntöm vízzel és kiforralom. Közben a tésztát lobogó, sós vízben kifőzöm. Ha...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Penne carbonara kaprosan
    12

    A pennét sós vízben kifőzzük. A bacont kockára vágjuk és zsírjára pirítjuk, egy serpenyőben. Megszórjuk liszttel és felengedjük forró...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Habkönnyű sós kifli
    2

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a kelt tésztát dagasztjuk. Amikor megkelt, 4 részre osztjuk, a tálban. 1 részt kiveszünk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Zöldfűszeres vekni
    4

    A kenyér hozzávalóit rakjuk egy tálba és dagasszuk be. Ha kész a tészta, gombócozzuk kis és hagyjuk pihenni, 20 percig. Közben, vajjal kenjünk...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos-kukoricás penne
    16

    A pennét kifőzzük és közben elkészítjük a ragut. A hagymát finomra vágjuk és megpároljuk olajon. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csirkemájas spagetti
    11

    A csirke máját, szívét és zúzáját megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd hideg vízben megmossuk. A szívet és a zúzát különrakjuk a májtól....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos fusili
    9

    A paradicsomokat megmossuk, majd forrásban lévő vízbe dobjuk, 1-2 percre. Kiszedjük és lehúzzuk a bőrét. Akár ebben a vízben kifőzhetjük...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gombás csirkés metélt
    1

    A tésztát lobogva forró, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük, a finomra vágott hagymát olajon megfuttatjuk. A...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >