Tészta

Bár sokféle finom és még finomabb tésztaételt készítenek szerte a világon, az vitathatatlan,hogy elkészítésük egyszerű, mégis ízletes és laktató ételek.

  • Négysajtos nudli
    47

    A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és kihűtjük. Összenyomjuk, hozzáadunk egy kevés sót,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Egyszerű gyors lángos
    17

    Az élesztőt felfuttatom, a 2 dl langyos tejben, amibe előzőleg beletettem a cukrot. A liszthez hozzákeverem a megkelt élesztőt, majd a tojásokat,...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Spagettis rakott túrós csusza
    48

    Spagetti tésztát megszokott módon, 10 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük és langyosra hűtjük. Még hűl a tészta, virslit vékony szeletekre...

    • 5 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Pastitsio Görög rakott tészta
    12

    A bárányhúst megdaráljuk, vagy előzőleg megkérjük a hentest, hogy darálja meg. A hagymát megpároljuk, majd a húst hozzáadva, fehéredésig...

    • 6 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kefires lángos
    5

    Az élesztőt cukros tejben felfuttatom, és összedolgozom a liszttel, kefirrel, sóval. Kelesztőtálban hűtőbe teszem, fél napra. A kinyújtott...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tejfölös-sonkás tészta
    55

    A sonkát apró kockára vágjuk, majd a vajat megolvasztjuk, és azon átforgatjuk. Sóval, pici borssal, ételízesítővel ízesítjük, majd hagyjuk...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Hagyományos bolognai sárgarépával
    51

    A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, és megsózzuk. A darált húst is hozzátéve,...

    • 6 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Stíriai metélt szederlekvárral
    22

    Fazékban felteszek forrni 3 l vizet. A túrót áttöröm. 1 pohár tejfölt elkeverek 2 tojással, 5 dkg porcukorral és 1 csipet sóval. A lisztet...

    • 8 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás sörkifli
    98

    Az élesztőt a langyos tej felében, a cukorral elkeverjük, majd negyed órán át, hagyjuk felfutni. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót,...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Burgonyás lángos 1
    11

    A krumplit megfőzöm, meghámozom, és átnyomom. A lisztet egy tálba szitálom, majd elkeverem a sóval, az élesztővel és a főtt krumplival. Az...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >