Tészta

Bár sokféle finom és még finomabb tésztaételt készítenek szerte a világon, az vitathatatlan,hogy elkészítésük egyszerű, mégis ízletes és laktató ételek.

  • Zöldséges fusilli
    10

    A sárgarépát megtisztítom, a paprikát kicsumázom. A póréhagymát felkarikázom, a paprikát és a répát kis darabokra aprítom. Kevés olajon,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Extra magyaros pizza pompos tésztából
    28

    A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen, szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral, langyos...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Teavajas túróscsusza
    12

    A tésztát lobogó, sós vízbe feltesszük főni. Ezalatt a túrót villával áttörjük, illetve a teavajat egy lábasban felolvasztjuk, és egy-két...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Carbonara egyszerűen tőlem
    20

    A tésztát sós vízben megfőzzük, közben a darált húst egy kevés olajon, sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával megpirítjuk....

    • 8 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Cukkinis tészta aszalt paradicsommal
    10

    A cukkinit meghámozzuk, félbevágjuk, kivágjuk a közepét (ha zsenge, friss, akkor nem szükséges), majd ismét félbevágjuk, és apróra szeleteljük. A...

    • 3 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gnocchi bazsalikomos-oregános paradicsomszósszal
    18

    A burgonyát sós vízben megfőzzük, közben elkészítjük a paradicsomszószt. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, beledaraboljuk a paradicsomot,...

    • 3 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Kefires lángos
    10

    A lisztet egy tálba szitálom, majd elkeverem az élesztővel és a sóval. Az egészet vízzel, egy sima tésztává dolgozom. Egy kendővel fedem...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Sajtos sült nokedli
    25

    A tojásból, a lisztből, a sóból és a vízből hagyományos nokedlitésztát csinálunk, majd sós bő vízben kifőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Rakott bolognai
    32

    A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst (lehet sertés, pulyka,...

    • 8 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Nudli és szilvásgombóc
    20

    A héjában főtt krumplit hagyjuk hűlni, majd megtisztítjuk, és átnyomjuk krumplinyomón, vagy lereszeljük, ahogy most én tettem. Egy tálba téve,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >