tejszín

A tejszín a friss tej zsírdús része, amely a felszínre úszik, ha a tejet állni hagyják. Ételek és szószok alapanyagaként használják.
Sűrített tejszín- aludttejről a lefölözött tejszínt kissé felmelegítik, majd lehűtik. Délnyugat-angliai specialitás.
Habtejszín- zsírtartalma a szimpla és a dupla tejszín között van. Kizárólag tejszínhab készítésére használják.
Dupla tejszín- ( créme double) legalább 48% zsírt tartalmaz. Időnként cukorral vagy ízesítőszerekkel dúsítják, ilyen változata a creme chantilly, süteményekhez, desszertekhez használják.
Steril tejszín- zsírtartalma legalább 23%. Homogenizálás, hőkezelés és lehűtés után konzervként árulják.
Főző tejszín- jól tűri a hőkezelést. Zsírtartalma 10-12%. Általában krém és gyümölcslevesek, főzelékek készítésénél használják.

  • Mézeskalácsos fűszerkeverék és tojáslikőr
    0

    Fűszerkeverék Itt is érdemes a fűszereket egyben megpirítani és utána saját magunknak őrölni. Utána tároljuk légmentesen lezárható fém...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Áfonyás sajttorta
    0

    A darált kekszet keverjük össze a vajjal, a porcukorral és a tejszínnel, majd öntsük bele egy kivajazott tortaformába és tegyük a hűtőbe. A...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Rózsavizes-csokis pohárkrém, málnával
    0

    A tejcsokit vízgőz felett olvasszuk fel 1 evőkanál tejszínnel. Amikor folyós, akkor keverjük össze a rózsavízzel és mascarponéval. Ha szükségek,...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sütőtökkrémleves sajttal
    0

    A sütőtököt tisztítsuk meg, daraboljuk fel és főzzük meg annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha megfőtt adjuk hozzá a tejet, mézet, citromlét,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Mustáros pulykacomb
    0

    A pulykacombot vágjuk csíkokra és kevés vízben forrázzuk le. A hagymát vágjuk apróra és kevés olajon pároljuk meg, majd tegyük rá a húst,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Barackos joghurttorta
    0

    Szórjuk a darált kekszet egy tortaforma aljába, és oszlassuk el egyenletesen. Adjuk hozzá a tejszínhez a cukrot és a vaníliás cukrot, és verjük...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Vajon párolt lazac
    50

    Hagyományos módon elkészítjük a rizst és mielőtt készen lenne, tejszínnel és zöld fűszerrel átkeverjük. A lazacot sózzuk és kevés vajon,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Füstölt lazacos tészta
    2

    A tésztát sós, forrásban lévő vízbe öntjük és megfőzzük. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés olívaolajat, megpirítjuk a fokhagymát,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Tejszínes lazacos spaghetti
    0

    A spaghettit főzzük készre, majd csöpögtessük le. Ezután a fokhagymát aprítsuk fel és kevés olajon kezdjük el párolni. A darabolt lazacfilét...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Lazac "nudli", friss salátával
    0

    A lazacról szedjük le a bőrét és vágjuk fel apró darabokra. Tegyük be egy turmixgépbe a tejszínnel, tojásokkal, liszttel és az aprított zöldfűszerekkel...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >