tejföl

A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín. Tejfölből a magyar konyha az átlagosnál nagyobb mennyiséget használ. Jól harmonizál a paprikás csirke, a borjú, a bárány ízével. Hagyományos magyar ételek, mint például a paprikás csirke, töltött-, rakott-, székelykáposzta, a túrós csusza, a sonkáskocka és a legtöbb édes tészta is tejföllel készül. Továbbá nagyon sok leveshez, mártáshoz és főzelékhez is használjuk.

  • Gabi féle berliner
    4

    Először a burgonyát meghámozzuk, vékony karikára szeleteljük, megmossuk, és enyhén sós vízben, 20 perc alatt puhára főzzük. Közben a tésztát...

    • 8 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Túrókrémes lángos
    67

    Először a túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és a vaníliás cukorral együtt jól összekeverjük. Ezután a lisztet egy mély tálba...

    • 8 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Frankfurti kacsaleves
    29

    Ezt a leves úgy készítettem el, mint a frankfurti levest, csak virsli helyett kacsa húst használtam. A kacsa bármely része felhasználható, én...

    • 6 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Csirkemell ananászbundában
    2

    A csirkemellet sóval és borssal bedörzsölöm. A hagymát apróra vágom, és a vajon megfonnyasztom. A tűzről levéve, összekeverem a ledarált...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fűszeres sajtos csirke
    12

    A lisztet a fűszerekkel és a megtisztított, apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Téli vitaminsaláta
    16

    A tejfölt és joghurtot összekeverjük, ízesítjük. A savanyú káposztát kissé kiáztatjuk, összevágjuk. A többi hozzávalót is kis kockára...

    • 8 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sajtos rúd
    13

    A vizet meglangyosítjuk, teszünk bele pici cukrot. Az élesztőt belemorzsoljuk, majd hagyjuk felfutni. Ha felfutott, a tészta hozzávalóit összegyúrjuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Házi gyros
    26

    A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben, fazékban, olajon kicsit megpirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, és tetszőleges ízesítésű...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Mentás szilvaleves
    17

    A leves készítését, egy alap összefőzésével kezdem. Lábosba beleteszem az őrölt fahéjat, egy darabka jól megmosott citromhéjat, a szegfűszeget,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Édes finomfőzelék
    24

    A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a sárgarépát apró kockára vágjuk. Annyi vízben, hogy kicsit túlérje, puhára főzzük a zöldségeket. Meghintjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >