tejföl

A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín. Tejfölből a magyar konyha az átlagosnál nagyobb mennyiséget használ. Jól harmonizál a paprikás csirke, a borjú, a bárány ízével. Hagyományos magyar ételek, mint például a paprikás csirke, töltött-, rakott-, székelykáposzta, a túrós csusza, a sonkáskocka és a legtöbb édes tészta is tejföllel készül. Továbbá nagyon sok leveshez, mártáshoz és főzelékhez is használjuk.

  • Mini kuglóf édesítőszerrel
    10

    Diabetikus recept A lisztet keverjük össze a sütőporral. A vajat, tojást, nyírfacukrot, tejfölt keverjük ki habosra, majd adjuk hozzá a tejet...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fűzfagomba rakottas
    24

    A fűzfagombát megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát, beletesszük a gombát, majd sózzuk, megpaprikázzuk. Gombapörköltet...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kaszinótojás egyszerűen
    47

    A tojásokat megfőzzük, keményre, majd megtisztítjuk, kettévágjuk. A sárgáját összekeverjük a vajjal, a sóval és a borssal. A sárgáját...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sonkás-sajtkérmes párnácska
    9

    A mirelit tésztát kiolvasztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Hagyjuk kicsit pihenni, ameddig elkészítjük a tölteléket. A tömlős sajtot...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Teljes kiörlésű sajtos rúd
    10

    A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, 1 db tojást, a kávés kanál sót, két doboz tejfölt és 10 dkg reszelt...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Töltött tojástekercs
    15

    A tojásokat egy nagy tálban felverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a lisztet. Ezeket csomómentesre kavarjuk, és sóval, borssal, szárított...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kukoricás, curry-s csirkemell
    19

    A csirkemellet megtisztítom, csíkokra vágom, a kukoricát leszűröm. A kukorica levét a liszttel és a tejföllel simára keverem. A hagymát...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tojásos krumplisaláta
    17

    A krumplit megpucolva, felkockázva, sós vízben megfőzöm. A tojásokat is keményre főzöm, lehűtöm, megpucolom, és szintén felkockázom. A...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Dorozsmai molnárponty
    5

    A pontyfilét alaposan megmosom, majd éles késsel, 2-3 mm-ként, a szálkákra merőlegesen bevagdosom (irdalom), úgy, hogy a bőrt nem vágom el, csak...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Tejfölös zöldbabfőzelék
    13

    A vajon a zúzott fokhagymát kicsit átpirítom. Felöntöm vízzel, amibe a megtisztított és felaprított (vagy mélyhűtött) zöldbabot teszem főni....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >