tejföl

A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín. Tejfölből a magyar konyha az átlagosnál nagyobb mennyiséget használ. Jól harmonizál a paprikás csirke, a borjú, a bárány ízével. Hagyományos magyar ételek, mint például a paprikás csirke, töltött-, rakott-, székelykáposzta, a túrós csusza, a sonkáskocka és a legtöbb édes tészta is tejföllel készül. Továbbá nagyon sok leveshez, mártáshoz és főzelékhez is használjuk.

  • Sonkatál kaszinótojással
    25

    A salátákat megmossuk, lecsepegtetjük, leveleire bontjuk és egy tányért beborítunk vele. A sonkát szeletekre vágjuk, és a tányérra rakosgatjuk....

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Húsvéti sonkatekercs
    31

    A sajtkrémeket összekeverjük, tejszínnel lazítjuk. A tejföllel, a mustárral, ízlés szerinti őrölt fehér borssal, sóval fűszerezzük. Kiterítünk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Baconos csirkemelltekercs
    378

    A csirkemellet felcsíkozod és megszórod egy kis ételízesítővel. A tejfölt és reszelt sajtot összegyúrod egy kis liszttel és 1 tojással,...

    • 6 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Nyúlleves
    5

    A a sárgarépát, petrezselyemgyökeret meghámozzuk, kockára vágjuk. Olajon elkezdjük pirítani, kb. 2 perc után, hozzáadjuk a húst, azt is átpirítjuk....

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Pontyszeletek roston, roppanós salátalevelekkel
    0

    A halfiléket vágjuk 2-3 ujjnyi darabokra. Sózzuk be őket és akár citromlevet is facsarhatunk rá. A jégsalátát tépkedjük bele egy tálba vagy...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Bakonyi halleves
    0

    Vágjuk finomra egy fej hagymát. A hagymát futtassuk meg kevés olajon. Közben a zöldségeket vágjuk fel, tetszőleges darabokra. Rakjuk rá a hagymára...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csőben sült túros palacsinta
    1

    A két egész tojásból,1 evőkanál kristálycukorból,0,5 dl tejből,csipet sóból,2 dl szódavízből ,és 14 kanál lisztből palacsinta tésztát...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Károlyi saláta
    0

    A tojást főzzük meg, keményre. A burgonyát egy csipetnyi sóval főzzük meg, héjában. A tartár mártáshoz keverjük egy kevés tejfölt, hogy...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Körözött juhtúróból
    0

    A hagymát alaposan megtisztítjuk, és nagyon apróra kockázzuk. A túrót jól áttörjük, hozzáadjuk a hagymát, a sót, borsot, a paprikát, a...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Pulykasült almamártással
    0

    A húst alaposan befűszerezzük, majd a hűtőben egy órát állni hagyjuk. A két kanál zsírt és a húst tepsibe tesszük,. 1,5-2 dl vizet öntünk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >