tejföl

A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín. Tejfölből a magyar konyha az átlagosnál nagyobb mennyiséget használ. Jól harmonizál a paprikás csirke, a borjú, a bárány ízével. Hagyományos magyar ételek, mint például a paprikás csirke, töltött-, rakott-, székelykáposzta, a túrós csusza, a sonkáskocka és a legtöbb édes tészta is tejföllel készül. Továbbá nagyon sok leveshez, mártáshoz és főzelékhez is használjuk.

  • Mazsolás házi krémtúró
    4

    A túrót szitán áttörjük és kikeverjük a tejföllel, jó habosra. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, porcukrot. Belekeverjük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Csirkecombok fokhagymás zöldségmártással
    15

    Az olajon süssük ki a szeletekre vágott szalonna zsírját, a szalonnát vegyük ki, és a zsiradékban süssük elő-oldalanként kb. 2 percig-a megmosott,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Csirkemell vadasan
    9

    A csirkemellfiléket hosszúkás csíkokra vágjuk, de szeletben is elkészíthetjük. A húsokat sózzuk és olajon elősütjük. A répákat, miután...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirkemelles rakott tészta
    12

    A tésztát kifőzöm, lecsepegtetem. A csirkemellet ujjnyi darabokra vágom, sózom, borsozom, majd olívaolaj és vaj keverékén átsütöm, a karikákra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csirkepaprikás vadasan
    68

    A fiatal csirkét alapos mosás után darabokra vágom, utána jól lecsurgatom. A felhevített zsíron zsemleszínűre pirítom az apróra vágott vöröshagymát,...

    • 1 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tésztasaláta
    6

    A penne tésztát sós vízben kifőzzük,leszűrjük és lecsepegtetjük. A sárgarépát csíkokra vágjuk,a rukkolát alaposan megmossuk. A majonézt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirkés-almás rakott krumpli
    1

    A mellfilét vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal, mustárral fűszerezzük, és forró vajon, pirosra sütjük. A burgonyákat meghámozzuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Túrós-tejfölös makaróni
    16

    A tésztát, sós forró vízben kifőzzük és lecsepegtetjük. Tálaláskor, morzsolt tehéntúróval és tejföllel tálaljuk.

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Töltike
    5

    A zsenge szőlőleveleket jól megmossuk, leforrázzuk és leszűrjük. A rizst egy kevés zsíron átfuttatva, félig megpároljuk, majd összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csőben sült brokkoli
    19

    10 perc alatt főzzük keményre a tojásokat, pucoljuk meg őket, és karikázzuk fel. Közben enyhén sós vízben pároljuk meg a brokkolit, vagy...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >