tejföl

A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín. Tejfölből a magyar konyha az átlagosnál nagyobb mennyiséget használ. Jól harmonizál a paprikás csirke, a borjú, a bárány ízével. Hagyományos magyar ételek, mint például a paprikás csirke, töltött-, rakott-, székelykáposzta, a túrós csusza, a sonkáskocka és a legtöbb édes tészta is tejföllel készül. Továbbá nagyon sok leveshez, mártáshoz és főzelékhez is használjuk.

  • Csirkemelles rakott tészta
    12

    A tésztát kifőzöm, lecsepegtetem. A csirkemellet ujjnyi darabokra vágom, sózom, borsozom, majd olívaolaj és vaj keverékén átsütöm, a karikákra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csirkepaprikás vadasan
    68

    A fiatal csirkét alapos mosás után darabokra vágom, utána jól lecsurgatom. A felhevített zsíron zsemleszínűre pirítom az apróra vágott vöröshagymát,...

    • 1 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tésztasaláta
    6

    A penne tésztát sós vízben kifőzzük,leszűrjük és lecsepegtetjük. A sárgarépát csíkokra vágjuk,a rukkolát alaposan megmossuk. A majonézt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirkés-almás rakott krumpli
    1

    A mellfilét vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal, mustárral fűszerezzük, és forró vajon, pirosra sütjük. A burgonyákat meghámozzuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Túrós-tejfölös makaróni
    16

    A tésztát, sós forró vízben kifőzzük és lecsepegtetjük. Tálaláskor, morzsolt tehéntúróval és tejföllel tálaljuk.

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Töltike
    5

    A zsenge szőlőleveleket jól megmossuk, leforrázzuk és leszűrjük. A rizst egy kevés zsíron átfuttatva, félig megpároljuk, majd összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csőben sült brokkoli
    19

    10 perc alatt főzzük keményre a tojásokat, pucoljuk meg őket, és karikázzuk fel. Közben enyhén sós vízben pároljuk meg a brokkolit, vagy...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csőben sült karfiol
    29

    A karfiolt nagy rózsákra szedem, és sós vízben, roppanósra főzöm meg. A megfőtt, lecsöpögtetett rózsákat sütőtálba rakom, úgy, hogy...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Kakaós muffinok
    6

    A bögre 2dl. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport jól összekeverjük. A tojásokat keverőtálban a cukorral egy kicsit...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gesztenyés muffin
    5

    A száraz anyagokat keverjük össze. A gesztenyemasszát reszeljük le, és keverjük össze a nedves anyagokkal. Összekeverjük a tészta hozzávalóit,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >