tejföl

A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín. Tejfölből a magyar konyha az átlagosnál nagyobb mennyiséget használ. Jól harmonizál a paprikás csirke, a borjú, a bárány ízével. Hagyományos magyar ételek, mint például a paprikás csirke, töltött-, rakott-, székelykáposzta, a túrós csusza, a sonkáskocka és a legtöbb édes tészta is tejföllel készül. Továbbá nagyon sok leveshez, mártáshoz és főzelékhez is használjuk.

  • Almaleves aszaltszilvával
    5

    A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és fűszeres vízben felteszem főzni. Nem kell sok idő neki, épp csak hogy megpuhuljon...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Almamártás
    6

    A hámozott almát kockára vágunk és vajon puhára pároljuk, liszttel meghintjük, feleresztjük 2 dl leveskockából készült lével. Citromlével,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Csészés sütemény
    236

    A hozzávalókat összekeverem, majd formába helyezem. Megszórom ribizlivel. 185 fokos sütőben, kb. 45 percig sütöm.

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás-babos leves
    7

    A szalonnát apró kockára vágom, megolvasztom, ebben megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, majd a paprikát adom hozzá. Ráhintem a lisztet,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Kukoricás-sonkás saláta
    17

    A kukoricát szűrőbe rakjuk és átmossuk. A sonkát kockára vágjuk és összekeverjük a kukoricával. A majonézt keverjük ki a fűszerekkel és...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Almás lepény citromhéjjal
    4

    A tojásokat habosra felverjük a tejjel és az olajjal, majd hozzáadjuk a lisztet. Megsózzuk és belekeverjük a fahéjat, valamint a szegfűszeget. Ezután...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Sajttal rakott húsos spagetti
    21

    A tésztát sós vízben kifőzöm, lecsepegtetem, és az olvasztott vajjal összekeverem. Az apróra vágott hagymát, kevés olajon üvegesre párolom....

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Csirke saláta
    14

    A csirkecombokat megfőzzük, egészben, sós, ételízesítős vízben, majd felaprítjuk és meg is piríthatjuk. (A főzővízben főzhetünk burgonyát...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirkemell tésztával
    12

    A hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Add hozzá a kockára vágott csirkemelldarabokat, és pirítsd meg őket. Keverd hozzá a tejszínt,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csirkeragu
    4

    A reszelt vöröshagymát a vajban megpirítjuk és a csíkokra vágott leveszöldséget meghintjük liszttel, majd felengedjük 2 liter vízzel. Beledobjuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >