tejföl

A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín. Tejfölből a magyar konyha az átlagosnál nagyobb mennyiséget használ. Jól harmonizál a paprikás csirke, a borjú, a bárány ízével. Hagyományos magyar ételek, mint például a paprikás csirke, töltött-, rakott-, székelykáposzta, a túrós csusza, a sonkáskocka és a legtöbb édes tészta is tejföllel készül. Továbbá nagyon sok leveshez, mártáshoz és főzelékhez is használjuk.

  • Citromos babapiskóta
    6

    A tejfölbe belekeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, a citrom levét és lereszelt héját. Mély tálba, lerakunk egy sor babapiskótát, rá a...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Citromos-hagymás tésztasaláta
    15

    A hagymákat felaprítjuk és tejföllel összekeverjük. Alaposan fűszerezzük, majd állni hagyjuk. Közben kifőzzük a pennét és összeforgatjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Borsó krémleves mustárosan
    4

    Az átválogatott sárgaborsót, félórával a főzés előtt be kell áztatni, majd fel kell rakni főni, az apróra vágott hagymával, átpréselt...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Citromos omlett eperrel
    5

    A megmosott eper nagyobb szemeit félbevágjuk, négy részre osztjuk. A krémsajtot 1 dl tejföllel, 1 ek. porcukorral és sóval, valamint a reszelt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Citromos-tejfölös babapiskóta
    12

    A tejszínt habbá verjük. A tejfölt kikavarjuk a cukorral és a citromlével, valamint a reszelt citromhéjjal. A babapiskótával, soronként rétegezve,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Almaleves borosan
    2

    Az almát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. 1 liter vizet felforralunk a porcukorral,...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás tészta
    28

    A tésztát megfőzzük, és félrerakjuk. A medvehagymát felaprítjuk. A vajat felmelegítjük, és rárakjuk a medvehagymát. Addig dinszteljük,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almaleves aszaltszilvával
    5

    A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és fűszeres vízben felteszem főzni. Nem kell sok idő neki, épp csak hogy megpuhuljon...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Almamártás
    6

    A hámozott almát kockára vágunk és vajon puhára pároljuk, liszttel meghintjük, feleresztjük 2 dl leveskockából készült lével. Citromlével,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Csészés sütemény
    236

    A hozzávalókat összekeverem, majd formába helyezem. Megszórom ribizlivel. 185 fokos sütőben, kb. 45 percig sütöm.

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >