tejföl

A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín. Tejfölből a magyar konyha az átlagosnál nagyobb mennyiséget használ. Jól harmonizál a paprikás csirke, a borjú, a bárány ízével. Hagyományos magyar ételek, mint például a paprikás csirke, töltött-, rakott-, székelykáposzta, a túrós csusza, a sonkáskocka és a legtöbb édes tészta is tejföllel készül. Továbbá nagyon sok leveshez, mártáshoz és főzelékhez is használjuk.

  • Cézár saláta
    15

    A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, sóval, szárnyas fűszerrel meghintjük és olívaolajon átsütjük, majd egy kis víz hozzáadásával megpároljuk. Közben,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Majonézes céklamártás
    7

    A céklát, egy csipet sóval puhára főzzük. A majonézt keverjük össze a tejföllel és a fűszerekkel, ameddig a cékla fő. Meghámozzuk a céklát...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Citrom szelet piskótásan
    18

    A tejfölt, a citrom héjat és levet, a vaníliás cukrot, valamint a cukrot összekeverjük. A tejszínhabot felverjük a habfixálóval, majd belekeverjük...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Citromtorta sütés nélkül
    75

    Egy tálba összekeverem a tejfölt a cukorral, majd rányomom a tejszínhabot és jól összekeverem. Reszelek bele citromhéjat, belenyomom a citromok...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Citromhab keksszel
    20

    A hozzávalókat - a keksz kivételével - habosra keverem egy nagy tálban, krémes-habos állagot kell kapnunk. Utána jénai tálba rétegezem a keksszel...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Citromhabos torta
    144

    A tejszínt és a porcukrot keményre verjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd beletesszük a citrom héját és levét. A tortalapra felspricceljük habzsákból...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fahéjas alma torta
    13

    A tejszínt, cukrot, habfixálót, 10 perc alatt, kemény habbá verem. Hozzáadom a tejfölt, citrom levét és reszelt héját, fahéjat, majd kikeverem. Az...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Citromhabos babapiskóta
    9

    A tejszínhabport a tejjel felverem, beleteszem a cukrot és a habfixálót, ezután a citrom levét és a héját, majd utoljára a tejfölt. Jól összeforgatom....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Citromos-tejszínes szelet
    14

    Felverjük a habtejszínt. Egy másik tálban, összekeverjük a tejfölt, a citrom héját és levét, valamint a porcukrot, majd az így kapott krémet...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Citromos-pudingos sütemény
    12

    Egy fél liter tejet, 2 vaníliás pudingot, 9 evőkanál cukrot megfőzünk, és hűlni hagyjuk. Amíg hűl, fél liter tejfölt, 2 citrom levét és...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >