tejföl

A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín. Tejfölből a magyar konyha az átlagosnál nagyobb mennyiséget használ. Jól harmonizál a paprikás csirke, a borjú, a bárány ízével. Hagyományos magyar ételek, mint például a paprikás csirke, töltött-, rakott-, székelykáposzta, a túrós csusza, a sonkáskocka és a legtöbb édes tészta is tejföllel készül. Továbbá nagyon sok leveshez, mártáshoz és főzelékhez is használjuk.

  • Csülökrétes
    176

    A csülökhúst ledaráljuk, összekeverjük a tejföllel, a tojássárgájával, a búzadarával, megborsozzuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjékkel...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Majonézes lilahagyma saláta
    15

    A lilahagymát leszeleteljük és lesózzuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel és ízesítjük. Beleforgatjuk a hagymát és már készen is van. Főtt...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Cukkini krémleves
    8

    Megmossuk a cukkiniket, uborkareszelőn lereszeljük. Picike olajban megdinszteljük, majd 1,5 dl vízzel felengedjük, ételízesítőt teszünk bele...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Cukkinileves joghurttal
    7

    A cukkinit felkockázzuk, és forró olajon puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, joghurttal és levessel hígítjuk, és simára turmixoljuk. A tejfölt...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Cukkinis szendvicskrém
    3

    A felmelegített olajon megsütjük a legyalult cukkínit, sózzuk-borsozzuk. A turmixgépbe tesszük a megmosott petrezselyemzöldet, a fokhagymát,...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Cukkini saláta görögösen
    5

    A cukkinikat jó alaposan megmossuk, két végüket levágjuk, uborkagyalun héjastól legyaluljuk. Sózzuk, és 15 percig állni hagyjuk. Közben a...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Currys hagymaleves húsgombóccal
    2

    A megtisztított főzőhagymákat 4 felé vágjuk, felszeleteljük és lábosban 2 ek forró olajon megpároljuk. Rászórjuk a curryt, és rövid ideig...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Currys-kukoricás masnitészta
    1

    A tésztát sós vízben al dentére főzöm, leszűröm. A mártáshoz a hagymákat felaprítom, kevés olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a lecsöpögtetett...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tejfölös eper
    8

    Az epret megmossuk, félbe vágjuk, lecukrozzuk. Tálaló edény aljára tejfölt, epret, édesítőszert teszünk és addig ismételjük, amíg tart...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Mákos túrógombóc
    15

    A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojásokkal, az édesítővel, egy csipet sóval, a búzadarával, 1 evőkanál vajjal és a reszelt...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >