tejföl

A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín. Tejfölből a magyar konyha az átlagosnál nagyobb mennyiséget használ. Jól harmonizál a paprikás csirke, a borjú, a bárány ízével. Hagyományos magyar ételek, mint például a paprikás csirke, töltött-, rakott-, székelykáposzta, a túrós csusza, a sonkáskocka és a legtöbb édes tészta is tejföllel készül. Továbbá nagyon sok leveshez, mártáshoz és főzelékhez is használjuk.

  • Töltött burgonya ropogós kolbász vitorlákkal
    0

    A burgonyákat meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk (ha nagy darab a hús, vágjuk ketté), majd olajon, nagy hőmérsékleten...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Kolbászos Krumplileves Édes-Sós Túrósokkal
    0

    A túrót,margarint,finomlisztet és a teáskanál sót összegyúrjuk--éjszakára hűtőbe tesszük. Leves: A krumplit megpucoljuk,felkockázzuk...

    • 3 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli Konyhafőnök módra
    1

    Elkészítés 1. A burgonyát megpucoljuk, félbevágjuk. Kikaparjuk a belsejét és sós vízben megfőzzük. 2. Füstölt szalonnából, vöröshagymából,...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Rakott karfiol
    0

    A vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és az aprított fokhagymával majd a darált hússal...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Húsgolyók karfiolmártással
    0

    A darált húst 2x ledarálva összekeverem az apróra vágott hagymával és fokhagymával,ízesítem rozmaringgal,sóval,borssal és kakukkfűvel,hűtőbe...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Rakott karfiol
    0

    A karfiolt megtisztítom rózsáira szedem és előfőzöm sós vízben kb 10 percig. A hagymát és a fokhagymát apróra vágom vajon megpárolom majd...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Rakott Karfiol
    0

    A karfiolt rózsáira szedjük, majd feltesszük főni. A főzőlevet ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal. Nem főzzük teljesen puhára, kicsit...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Sonkatál kaszinótojással
    25

    A salátákat megmossuk, lecsepegtetjük, leveleire bontjuk és egy tányért beborítunk vele. A sonkát szeletekre vágjuk, és a tányérra rakosgatjuk....

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Húsvéti sonkatekercs
    31

    A sajtkrémeket összekeverjük, tejszínnel lazítjuk. A tejföllel, a mustárral, ízlés szerinti őrölt fehér borssal, sóval fűszerezzük. Kiterítünk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Baconos csirkemelltekercs
    378

    A csirkemellet felcsíkozod és megszórod egy kis ételízesítővel. A tejfölt és reszelt sajtot összegyúrod egy kis liszttel és 1 tojással,...

    • 6 személyre
    • 35 perc
    Részletek >