tejföl

A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín. Tejfölből a magyar konyha az átlagosnál nagyobb mennyiséget használ. Jól harmonizál a paprikás csirke, a borjú, a bárány ízével. Hagyományos magyar ételek, mint például a paprikás csirke, töltött-, rakott-, székelykáposzta, a túrós csusza, a sonkáskocka és a legtöbb édes tészta is tejföllel készül. Továbbá nagyon sok leveshez, mártáshoz és főzelékhez is használjuk.

  • Virslifelfújt
    0

    Az olvasztott vajat vagy olívaolajat összekeverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A virslikről eltávolítjuk...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Lazaccal töltött palacsinta
    5

    A lazacot lecsöpögtetjük (az olajat később belekeverjük egy hideg mártásba, vagy szendvicskrémbe). A tojást felverjük, összekeverjük a citromlével,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Túrófánk fahéjas porcukorral
    104

    Amíg az olaj megforrósodik addig a hozzávalókat jól összedolgozzuk és kanállal apró halmokat szaggatunk a forró olajba. Sütés után fahéjas...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Bárányfilé gorgonzola mártással
    2

    A burgonyát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és lereszeljük. Liszttel, tejföllel és szódabikarbónával kidolgozzuk, tetszés...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Gumi sütemény kakaóval
    21

    Első réteg: 4 tojás, 2 ek. kakaó, 5 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. étkezési zselatin, 1,5 dl víz. Második réteg: Ugyanaz mint az...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Lazacos spagetti
    3

    A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A vajat felmelegítjük, majd rádobjuk a csíkokra vágott lazacot. Ha kifehéredett, sózzuk és borsozzuk. Ráöntjük...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Sült tarja, fokhagymás-tejfölös galuskával
    0

    A vizet tegyük fel forrni és közben keverjük ki a galuskatésztát a lisztből, tojásból és sóból. Nem kell tökéletesen összeállnia, csak...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Lisztmentes lencsefőzelék, sült kolbásszal
    0

    A hagymákat apróra vágjuk és a babérral, rozmaringgal finoman megpirítjuk. Rászórjuk a lencsét és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje....

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Savanyú káposztás sült pontypatkó, kaporral
    0

    A szalonnát felkockázzuk és lassú tűzön elkezdjük kiolvasztani belőle a zsiradékot. Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Vajdasági halászlé
    0

    A zsírba beletsszük a kockára vágott vöröshagymát, majd addig piritjuk még áttetsző nem lesz. Ha ez megvan akkor felöntjük tetszés szerint...

    • 5 személyre
    • 60 perc
    Részletek >