tejföl

A tejföl tejből, tejszín vagy vaj hozzáadásával, homogénezéssel és tejsavbaktérium-színtenyészettel végzett, alvasztással készült savanyú tejszín. Tejfölből a magyar konyha az átlagosnál nagyobb mennyiséget használ. Jól harmonizál a paprikás csirke, a borjú, a bárány ízével. Hagyományos magyar ételek, mint például a paprikás csirke, töltött-, rakott-, székelykáposzta, a túrós csusza, a sonkáskocka és a legtöbb édes tészta is tejföllel készül. Továbbá nagyon sok leveshez, mártáshoz és főzelékhez is használjuk.

  • Tormás burgonyasaláta
    0

    A krumplikat héjastul főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. Ezután pucoljuk meg és szeleteljük fel. Keverjük hozzá a majonézt, tormát és a tejfölt....

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos bableves, füstölt sonkával
    0

    A szalonnát kockázzuk fel és olvasszuk ki belőle a zsírt. Mehet rá a hagyma és a fokhagyma, amit szintén pirítsunk meg. Öntsük fel vízzel és...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Diétás székelykáposzta
    0

    Első lépésként a vöröshagymát fogjuk megpirítani a fokhagymával, babérlevéllel együtt. Ezután jöhet rá a kockázott csirkemell, amit szintén...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Pogácsa krémsajttal
    0

    Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, majd gyúrjuk össze. Ha a tészta ragadós állagú, adjunk hozzá egy kis lisztet, figyelve arra, hogy...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Sajtos bundáskenyér, snidlinges tejföllel
    0

    A kikevert tojásba keverjünk reszelt parmezánt és forgassuk meg benne a sajttal töltött toast kenyereket. Étolajban süssük aranybarnára és snidlinges...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Spenótos-sonkás nokedli
    0

    Főzzük meg a nokedlit, majd adjuk hozzá a felengedett spenótpürét és fűszerezzük ízlés szerint sóval, kevés fehér borssal. A fokhagymát...

    • 0 személyre
    • 0 perc
    Részletek >
  • Körözött
    0

    A túrót dolgozzuk össze a tejföllel, a margarinnal, a pirospaprikával és adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk,...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Rakott zöldbab
    0

    A rizst főzzük meg, a zöldbabot blansírozzuk. A hagymát és a fokhagymát kockázás után pároljuk meg, majd adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk...

    • 2 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Padlizsánkrém tejföllel
    0

    A közepesen érett padlizsánokat tegyük egészben a sütőbe és süssük addig, amíg a héja könnyen leválik a húsáról. A hagymát vágjuk...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Zöld vagy fekete olívamártogatós
    0

    A hagymát kockázzuk fel, az olívabogyókat a fokhagymával együtt vágjuk olyan kicsi darabokra, amennyire lehetséges, majd keverjük össze a tejföllel...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >