tej

Európában általában a szarvasmarha, a juh és a kecsketej fogyasztása elterjedt. Rendkívül sokoldalúan használható összetevő. Szinte minden típusú ételcsoportban vannak olyan receptek, melyek szerint tejet kell az adott ételhez adnunk - a levestől a süteményekig. Nem beszélve arról, hogy a tejipar alapanyaga.

  • Palacsinta
    0

    A palacsinta tésztát elkészítem. Keverőtálba rakom a fél kg lisztet, a tojásokat és a tejet,csipet sót adok hozzá,majd összekeverem és kipótolom...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Diókrémtorta
    0

    Először a vizes piskótát készítem el. A tojásokat kettéválasztom, a hozzávalókat ( 18 dkg cukor, 18 dkg liszt,4 tojás,8 kanál víz,1 mokkáskanálnyi...

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Szilvás pite
    0

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, fél órán át hűvös helyen pihentetjük, majd 3/4 és 1/4 arányban kettéosztjuk. A nagyobbik részt kinyújtomjuk...

    • 8 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Kürtőskalács
    0

    A lisztet tálba tesszük, közepébe mélyedést nyomunk, abba morzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük a langyos tejet és elkeverjük. Letakarva 5-10...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa
    0

    A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük a citrom héját hozzáadjuk a mazsolát és a sót, lefedjük és hűtőben hagyjuk állni...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa
    0

    A lisztet ,búzadarát , zabpelyhet összekeverem a vaniliás cukorral és egy csipet sóval . Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral , majd hozzáöntöm...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa
    0

    A búzadarát felfőzzük a tejjel a lisztet a sütőport a cukrot és a tojássárgáját összekeverjük a masszával, sűrű palacsintatésztát kapjunk.....

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Fonott kalács
    0

    Hozzávalókból fánktésztánál keményebb tésztát gyúrunk. A tésztát jól ki kell dolgozni, 3 cipóra osztani és 20 percig pihentetni. Cipókat...

    • 10 személyre
    • 200 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa
    0

    A mazsolát beáztatom. A tojásokat kettéválasztom. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, csipet sóval felforralom. Álladóan kevergetve, apránként...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Mákos-almás palacsinta
    0

    A palacsinta hozzávalóit habverővel összekeverjük, majd fél órára hűtőbe tesszük. Ezután a palacsintasütőt vékonyan megolajozom, majd...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >