tej

Európában általában a szarvasmarha, a juh és a kecsketej fogyasztása elterjedt. Rendkívül sokoldalúan használható összetevő. Szinte minden típusú ételcsoportban vannak olyan receptek, melyek szerint tejet kell az adott ételhez adnunk - a levestől a süteményekig. Nem beszélve arról, hogy a tejipar alapanyaga.

  • Csázsármorzsa
    0

    A tejet felmelegítjük,hozzákeverjük a cukrot,t, sót ,a lisztet és a búzadarát.Belekeverjük a tojások sárgáját és a mazsolát is. A tojásfehérjéből...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Pudingos-epres palacsinta
    1

    Palacsinta masszát keverünk és kisütjük. Gyors, hidegen készíthető pudingport tejjel összekeverjük, de kevesebbet mint az ajánlott mennyiség,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kefíres lángos
    0

    Az élesztőt,a cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a kefírt. Ízlés szerint sózzuk. Jól összedolgozzuk,majd...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Palacsinta Szisza konyhájából
    0

    A lisztet összekeverjük a tejjel, tojással, csipet sóval, cukorral, kevés olajjal! Akkor jó a tészta állaga ha az ujjunkat belemártva fehér...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Palacsinta
    0

    A palacsinta tésztát elkészítem. Keverőtálba rakom a fél kg lisztet, a tojásokat és a tejet,csipet sót adok hozzá,majd összekeverem és kipótolom...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Diókrémtorta
    0

    Először a vizes piskótát készítem el. A tojásokat kettéválasztom, a hozzávalókat ( 18 dkg cukor, 18 dkg liszt,4 tojás,8 kanál víz,1 mokkáskanálnyi...

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Szilvás pite
    0

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, fél órán át hűvös helyen pihentetjük, majd 3/4 és 1/4 arányban kettéosztjuk. A nagyobbik részt kinyújtomjuk...

    • 8 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Kürtőskalács
    0

    A lisztet tálba tesszük, közepébe mélyedést nyomunk, abba morzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük a langyos tejet és elkeverjük. Letakarva 5-10...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa
    0

    A búzadarát, a lisztet és a tejet csomómentesen elkeverjük a citrom héját hozzáadjuk a mazsolát és a sót, lefedjük és hűtőben hagyjuk állni...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa
    0

    A lisztet ,búzadarát , zabpelyhet összekeverem a vaniliás cukorral és egy csipet sóval . Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral , majd hozzáöntöm...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >