tej

Európában általában a szarvasmarha, a juh és a kecsketej fogyasztása elterjedt. Rendkívül sokoldalúan használható összetevő. Szinte minden típusú ételcsoportban vannak olyan receptek, melyek szerint tejet kell az adott ételhez adnunk - a levestől a süteményekig. Nem beszélve arról, hogy a tejipar alapanyaga.

  • Rumos kókuszlikőr
    0

    A tejet és a tejszínt a cukorral a kókusszal és a vaníliával kezdjük el forralni. Kevergessük folyamatosan, hogy ne égjen le és legalább 1...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kókuszos kakaólikőr
    0

    A tejet és a kókusztejet tegyük fel forrni és közben a cukrot keverjük ki a tojássárgájával és a kakaóval. A forró tejet öntsük rá, folyamatos...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Vodkás tojáslikőr
    0

    A vanília rudat kaparjuk ki és forraljuk fel a tejjel. A cukrot keverjük ki a tojássárgájával és a forró tejet öntsük rá, folyamatos kevergetés...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Bejgli karácsonyra
    0

    A lisztet keverőtálba rakjuk, és hozzáadjuk a margarint, élesztőt, porcukrot, tojássárgáját, egy csipet sót, majd kevés tejjel begyúrjuk a...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Sharonfruitos tejberizs
    0

    Első lépésként rakjuk fel a tejet forrni a vaníliával. Öntsük bele a rizst és kavargassuk folyamatosan. Figyeljünk rá, hogy ne égjen le. A...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sárgabarackos tejpite, nektarin kockákkal
    0

    A tejpitében azt szeretem, hogy iszonyú könnyű elkészíteni és úgy variáljuk, ahogy szeretnénk. Ahogy nyáron bátran előveszem a mentát vagy...

    • 2 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Rakott palacsinta
    0

    5 dl-tejből a lisztből ,1 evőkanál cukorból , csipet sóval , tojásból és szódavízből egy kevés étolajból ,palacsinta tésztát keverek ,...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa tallérok eperöntettel, vaníliahabbal
    0

    Az eperöntethez a megtisztított epret leturmixoljuk (10dkg-ot félre teszünk díszítéshez) , majd átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek az öntetbe....

    • 2 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Zablisztes palacsinta
    1

    A zablisztből a tojásból a tejből és a szódából palacsintatésztát készítünk. Ehhez adunk már a keverésnél 1-2 csepp édesítőszert. Ha...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa
    0

    A tejet egy kissé felmelegítjük, majd a tojás és a mazsola kivételével minden hozzávalót összekeverünk egy tálban. A tojások sárgáját hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >