tej

Európában általában a szarvasmarha, a juh és a kecsketej fogyasztása elterjedt. Rendkívül sokoldalúan használható összetevő. Szinte minden típusú ételcsoportban vannak olyan receptek, melyek szerint tejet kell az adott ételhez adnunk - a levestől a süteményekig. Nem beszélve arról, hogy a tejipar alapanyaga.

  • Csirkemell tejszínes zöldborsóval
    7

    A csirkemelleket sózzuk és borsozzuk. Olívaolajon megsütjük mindkét felüket, pirosra. Az olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Zöldborsós-csirkés penne
    13

    Az olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Amint a hús kifehéredett, rárakjuk a cukorborsót....

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Tejszínes rakott penne
    7

    Kevés vajban, a hagymát megpirítom, a csíkokra vágott sonkával együtt. A fokhagymát rányomom, kicsit átkeverem és ráöntöm a tejszínt. Fűszerezem,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almás amerikai palacsinta
    14

    A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat keverd el a liszttel, a sütőporral és a tejjel. A fehérjékbe csippents egy kis sót, majd verd kemény...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirkecomb kókuszosan
    3

    A kókuszreszeléket a tejbe beáztatom,ha lehet, még előző este.A csirkecombokat kettévágva olajon megpirítom egy serpenyőben,majd félrerakom. A...

    • 4 személyre
    • 55 perc
    Részletek >
  • Bögrés sütemény kakaóval
    9

    Egy tálba összekevered a száraz hozzávalókat, majd hozzáöntöd a tejet, az olajat és a tojást. Majd simára, csomómentesre összedolgozod, ha...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csirkemelles rakott tészta
    12

    A tésztát kifőzöm, lecsepegtetem. A csirkemellet ujjnyi darabokra vágom, sózom, borsozom, majd olívaolaj és vaj keverékén átsütöm, a karikákra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Almás darafelfújt
    7

    A tejet felforraljuk és beleszórjuk a búzadarát. Kevergetve, kis lángon addig főzzük, amíg az egész be nem sűrűsödik. Ezután lapos tányérra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Croissant
    13

    Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejjel. A lisztet keverőedénybe töltjük, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáadunk...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csirkés lasagne
    5

    A darált csirkemellet egy serpenyőben kevés olajon pár percig pirítjuk. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk és a...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >