tej

Európában általában a szarvasmarha, a juh és a kecsketej fogyasztása elterjedt. Rendkívül sokoldalúan használható összetevő. Szinte minden típusú ételcsoportban vannak olyan receptek, melyek szerint tejet kell az adott ételhez adnunk - a levestől a süteményekig. Nem beszélve arról, hogy a tejipar alapanyaga.

  • Citromos-mákos muffin
    5

    A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, végül a tejet. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a mákkal, hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Házi citromtorta
    21

    Tészta: 8 evőkanál lisztből, 8 evőkanál porcukorból, 8 tojásból és késhegynyi sütőporból piskóta tésztát készítünk. Krém: 5 dkg vajból,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás tészta
    28

    A tésztát megfőzzük, és félrerakjuk. A medvehagymát felaprítjuk. A vajat felmelegítjük, és rárakjuk a medvehagymát. Addig dinszteljük,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Créme brulée
    13

    A tejszínt, a tejet és 25 g cukrot, a vaníliarúddal együtt felforraljuk. Közben egy másik tálban, a tojás sárgákat és a tojás fehérjét,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Croissant kakaósan
    10

    Ezeket a hozzávalókat összegyúrjuk, és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. A krémhez, 3 evőkanál lisztet, 3 dl tejet és 2 evőkanál...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Croissant
    13

    Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk (az élesztőt a tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tej tetején halványbarna hab képződik). ...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Kefires-almás mazsolával
    3

    Az almákat lereszeljük és elkeverjük a tojással, cukorral, vajjal. Hozzáadjuk a tejet és beleszórjuk a mazsolát is. Apránként hozzáadagoljuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa lekvárral
    5

    A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd a tejjel. Alaposan elvegyítjük és 1 órán át állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát a nedvességgel....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa kompóttal
    9

    1 tojást elkeverünk, 1dl tejjel, kevés cukorral, sóval, reszelt citromhéjjal. Annyi búzadarát teszünk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű legyen. 1-2...

    • 1 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa mazsolásan
    119

    A mazsolát beáztatjuk. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval felforraljuk. Állandóan kevergetve apránként...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >