tej

Európában általában a szarvasmarha, a juh és a kecsketej fogyasztása elterjedt. Rendkívül sokoldalúan használható összetevő. Szinte minden típusú ételcsoportban vannak olyan receptek, melyek szerint tejet kell az adott ételhez adnunk - a levestől a süteményekig. Nem beszélve arról, hogy a tejipar alapanyaga.

  • Császármorzsa lekvárral
    5

    A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd a tejjel. Alaposan elvegyítjük és 1 órán át állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát a nedvességgel....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa kompóttal
    9

    1 tojást elkeverünk, 1dl tejjel, kevés cukorral, sóval, reszelt citromhéjjal. Annyi búzadarát teszünk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű legyen. 1-2...

    • 1 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa mazsolásan
    119

    A mazsolát beáztatjuk. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval felforraljuk. Állandóan kevergetve apránként...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa
    11

    A tojások sárgájából, a tejből, a lisztből, a cukorból, a vaníliából és a sóból sűrű, de még folyékony tésztát keverünk, majd óvatosan...

    • 1 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa kakaóval
    10

    Az 5 dkg cukrot langyos tejbe áztatjuk, hozzáadjuk a búzadarát és kakaót. A tojássárgáját 5 dkg cukorral kikeverjük, a fehérjéből habot...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa kukoricaliszttel
    6

    A lisztet, elkeverjük a tejjel és egy csipet sóval. A tojássárgákat habosra keverjük a cukor felével, majd a mazsolával együtt, a lisztes masszához...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa rummal
    115

    A citrom héját lereszeljük, a mazsolát rumba áztatjuk. A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, cukorral, sóval. Hozzáadjuk a citromhéjat,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa
    9

    4 dl tejet, 10 dkg cukrot, 5 dkg vajat, 4 tojássárgáját és 1 cs. vaníliás cukrot habosra keverek. Hozzáadok egy citrom héját és 3 dkg rumos...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Cseresznyés muffin
    6

    A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük. A tojást a tejjel és az olvasztott vajjal elkeverjük, és a cukros liszttel összedolgozzuk....

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Cseresznyés sütemény
    8

    A puha vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet és a sütőport, valamint a tejet lassanként hozzákeverjük. Végül,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >