tej

Európában általában a szarvasmarha, a juh és a kecsketej fogyasztása elterjedt. Rendkívül sokoldalúan használható összetevő. Szinte minden típusú ételcsoportban vannak olyan receptek, melyek szerint tejet kell az adott ételhez adnunk - a levestől a süteményekig. Nem beszélve arról, hogy a tejipar alapanyaga.

  • Citromos meggy krémleves
    8

    A fűszerekből kivonatot készítünk és belefacsarjuk a citrom levét is. A gyümölcsöt szétturmixoljuk és igény szerint leszűrjük. Hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Cipóban sült csülök
    16

    A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük. Az élesztőt, langyos tejben elmorzsoljuk, kevés lisztet adunk hozzá és meleg helyen...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Citromhab keksszel
    20

    A hozzávalókat - a keksz kivételével - habosra keverem egy nagy tálban, krémes-habos állagot kell kapnunk. Utána jénai tálba rétegezem a keksszel...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Citromhabos babapiskóta
    9

    A tejszínhabport a tejjel felverem, beleteszem a cukrot és a habfixálót, ezután a citrom levét és a héját, majd utoljára a tejfölt. Jól összeforgatom....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Citromkrém
    21

    Két egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 20 dkg porcukorral, 1 dl tejjel, és kis lángon sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, langyosra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Házi fehér kenyér
    5

    Belerakom a gépbe a hozzávalókat, a felsoroltak szerint. Elindítom a normál programon, az 1-es fokozatot (ez 3 óra 20 perces). 38 perc múlva, befejezi...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Citromleves kefírrel
    62

    A citromlevet a reszelt citromhéjjal együtt összekavarjuk, ráöntjük a kefirt, mindezt cukorral, sóval ízesítjük, habosra keverjük. Ekkor hozzáöntjük...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Citromos-pudingos sütemény
    12

    Egy fél liter tejet, 2 vaníliás pudingot, 9 evőkanál cukrot megfőzünk, és hűlni hagyjuk. Amíg hűl, fél liter tejfölt, 2 citrom levét és...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Diós-vajas sütemény
    6

    A tojásokat a cukorral és a vajjal habosítsuk ki. A száraz anyagokat keverjük össze és folyamatosan keverjük bele a vajas krémbe. Közben, a...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Puding eperrel
    7

    A tejet felforraljuk a vaníliával. Ha forr, belekeverjük a cukrot és a pudingport. Kiforraljuk, majd hidegre hűtjük és a tejszínnel kikeverjük. Poharakba...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >